FC Utrecht O16 heeft vandaag de eerste jaars B-junioren van FC Twente met 2-0 verslagen.

De eerste helft ging het spel gelijk op. Waar FC Utrecht messcherp uit de startblokken kwam en binnen 17 seconden al bijna op voorsprong stond, waren de daarop volgende kansen voor FC Twente. De FC Utrecht-keeper redde zijn team hierbij twee keer knap. Toch was het FC Utrecht dat op voorsprong kwam. Een goede voorzet werd door de gelegenheidsspits keihard achter de FC Twente-keeper geschoten. In de laatste minuten voor rust speelde het spel zich voornamelijk af rond de middencirkel en kregen beide teams weinig kansen meer.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. FC Utrecht was heer en meester en dwong FC Twente daarbij continue tot het maken van keuzes. Dat FC Twente er pas in de laatste minuut van de tweede helft in slaagde om gevaarlijk voor het FC Utrecht-doel te verschijnen was tekenend voor deze helft. De FC Utrecht-spelers werkten, veel beter dan in de eerste helft, prima samen bij het verdedigen, waardoor FC Twente de oplossing niet meer kon vinden. Vanuit de opbouw zocht en vond FC Utrecht zelf steeds goed de vrije man en kwam het daar vandaan meerdere keren gevaarlijk door. Het enige dat de ploeg zich de tweede helft kon aanrekenen is dat het er in de tweede helft slechts eenmaal in slaagde te scoren.