Na 2 weken zonder competitievoetbal in verband met activiteiten van de diverse oranje-elftallen speelde Utrecht in Velsen onder prima omstandigheden tegen Telstar.

Utrecht heeft een prima start want al na 3 minuten weet Sabine Becx met een steekpass Nadia van Beerschoten te bereiken en zij geeft de keepster van Telstar geen kans, 0-1. In de loop van de wedstrijd wordt Telstar wat sterker hetgeen leidt tot de gelijkmaker in de 24e minuut door Persaud.
In de eerste helft verder weinig kansen voor beide doelen. In het begin van de 2e helft direct een mogelijkheid voor Telstar, maar keepster Maxime Hoksbergen reageert alert. Anne Maguire heeft pech dat een mooi schot net langs de verkeerde kant van de paal gaat.

Na een uur spelen dan toch de 2-1 voor Telstar na een prachtig schot van Poku van zo’n 25 meter.
FC Utrecht trainer Jurgen Schefczyk grijpt in, brengt verse krachten in en gaat achterin 1 op 1 spelen.
Een vrije trap voor FC Utrecht in de 87e minuut wordt in het strafschopgebied van Telstar niet goed verwerkt en belandt voor de voeten van Wendy Mulder, die adequaat reageert en de gelijkmaker op het scorebord zet. Een mooi en verdiend resultaat op basis van inzet en werklust van de Utrecht-vrouwen.