FC Utrecht heeft in de eerste wedstrijd na de winterstop verloren van Feyenoord. In een wedstrijd vol strijd wonnen de Rotterdammers uiteindelijk met 2-5.

FC Utrecht en Feyenoord hadden aan het begin van de wedstrijd enkele kleine kansjes zonder dat beide keepers in grote gevaar kwamen. Jens Toornstra opende in de tiende minuut enigzins onverwachts te score op aangeven van Steve De Ridder. Lang konden de Utrechters niet genieten van de voorsprong. Dave Bulthuis hief het buitenspel op waardoor Ruben Schaken de 1-1 kon binnen schieten. Met een weergaloos hakje achter zijn stambeen zette Feyenoord-aanvoerder Graciano Pelle op een 2-1 voorsprong.

De Domstedelingen zette niet bij de pakken neer en Jens Toornstra kon daardoor de 2-2 maken wederom op aangeven van Steve De Ridder. De Belg zette de bal voor vanaf de rechter kant en dit buitenkansje werd met kracht tegen de Rotterdamse touwen geschoten. Feyenoord behield het beste van het spel en dit leidde tot de 2-3 ruststand. Stefan de Vrij wist Robbin Ruiter te verschalken.

In de 27ste minuut ontrolde de fanatieke supporters een spandoek speciaal voor clubeigenaar Frans van Seumeren die afgelopen week FC Utrecht financieel heeft geholpen.

In de tweede helft gooide Feyenoord in de 72ste minuut de wedstrijd in het slot. Op de rand van buitenspel, dat weer werd opgeheven door Dave Bulthuis, kon Ruben Schaken zijn tweede doelpunt maken. De 2-4 achterstand kwam FC Utrecht niet meer te boven. De Domstedelingen bleven op zoek naar een doelpunt om de spanning weer terug te brengen, maar Feyenoord keeper Mulder werd niet meer gepasseerd. Tony Vilhena dompelde de ploeg van trainer Jan Wouters dieper in rouw door de 2-5 achter Ruiter te schieten en benadrukte daarmee het krachtsverschil tussen de twee voetbalploegen.

Door de nederlaag heeft FC Utrecht 24 punten na negentien gespeelde wedstrijden. Feyenoord staat vierde in de eredivisie met 36 punten.