FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 januari » Henny Lee ziet veel potentie binnen jeugd FC Utrecht

 

 

 

FC Utrecht is zeer content over de prestaties van de eigen voetbalacademie. Volgens Henny Lee, technisch manager en hoofd opleidingen van de Eredivisionist uit Utrecht, heeft de jeugdopleiding een prima eerste seizoenshelft achter de rug.

 

 


"Negen van de elf teams spelen volgend seizoen, zoveel is nu al zeker, op het hoogste niveau. Alleen FC Utrecht O19 en O12 moeten dat nog zien te realiseren. Vier van de zeven teams vanaf de middenbouw gerekend, spelen in de kampioenspoule. Met name in de middenbouw is het een goede zaak dat we ons kunnen meten met andere topopleidingen. Zo hebben we voor iedere leeftijd een mooie, leerzame competitie", vertelde Lee op de website van FC Utrecht.

Lee meldde wel gelijk een kleine nuance melden. De prestaties van de jeugdploegen zijn belangrijk, maar de persoonlijke ontwikkeling van spelers is het belangrijkst. "Daar is het voornaamste het aanleren van de FC Utrecht-speelwijze en vooral de individuele ontwikkeling van de spelers. Maar het is uiteraard wel van waarde dat de talenten op het hoogste competitieniveau opgeleid worden."

"Hiermee moeten en kunnen ze zich een hogere handelingssnelheid eigen maken, hun techniek en creativiteit daarop aanpassen. Kortom: ze moeten zich een hoger niveau eigen maken, waardoor de stap naar nog een hoger team weer makkelijker te zetten is", vervolgde Lee, die veel talent ziet in de FC Utrecht Academie. "We zien in iedere selectie spelers die het potentieel hebben om het eerste elftal te halen. Daarnaast zijn we in nagenoeg alle nationale selecties vertegenwoordigd."Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen