Ondanks de late Amsterdamse gelijkmaker, waardoor er werd afgesloten met een 2-2 remise, waren er toch tevreden gezichten na afloop van de wedstrijd van FC Utrecht O19 tegen Ajax O19. Trainer/coach Arjan van der Laan was vrij stellig: "Een punt gewonnen. En met een beetje meer geluk en wat minder blessuretijd had er misschien meer in gezeten. Maar ik kan leven met de puntendeling".

De beginfase van de wedstrijd was voor FC Utrecht O19. Door vroeg druk op de Amsterdammers te zetten konden zij bijna niet bij het Utrechtse doel komen. Daar waren Utrechtse slippertjes voor nodig, en dan werd het meteen ook gevaarlijk. Toch kwam de thuisploeg al na 9 minuten op voorsprong. De diep weggestuurde Sem Witteveen maakte zijn actie op de achterlijn en stelt Karim Loukili in staat de bal binnen te werken. Direct daarop weer een kansrijke situatie voor de Utrechters, nu vanaf rechts. Menno Bark is weg en bedient Nick Hak, maar zijn kopbal is prooi voor doelman Stan van Bladeren.
Maar ook Ajax laat zich aanvallend gelden, zij het dat zij erg slordig met de gecreëerde kansen omgingen getuige de 3-4 grote kansen die om zeep geholpen werden. Daardoor gingen de beide ploegen rusten met een 1-0 stand.

Trainer van der Laan was in zijn praatje in de kleedkamer duidelijk: in de tweede helft werd er nog meer inzet gevraagd om Ajax van het lijf te houden. Dus nog een paar tandjes erbij!
En inderdaad, de gasten uit Amsterdam e.o. starten de 2e helft met duidelijke intenties. Het duurde tot ruim 10 minuten in de tweede helft voordat FC Utrecht in staat was aanvallend een mogelijkheid te creëren. De Amsterdammers bleven ook in de 2e helft volharden in het niet benutten van hun kansen. FC Utrecht daarentegen wist de score wel uit te bouwen. De voor Menno Bark ingevallen Zakaria el Bennay wist zich handig langs een aantal verdedigers te werken en de achterlijn te bereiken. Van daaruit trok hij de bal hard en laag voor waarna Sem Witteveen het laatste zetje kon geven en de 2-0 liet aantekenen.

Het is voor Ajax het sein om met een aantal verse krachten furieus de aanval te zoeken. Er resteert tenslotte nog maar een kwartier voor de klok op 90 minuten staat. En het werkte, want in de 82e minuut weten de Amsterdammers de aansluitingstreffer te maken via invaller Adham el Idrissi. Ajax ruikt dat er meer mogelijk is en gaat met volle kracht vooruit en komt in zeer kansrijke situaties. Maar doelman Bob van der Hoek houdt zijn doel fantastisch schoon. Toch moest hij in de 93e minuut capituleren als nadat Vaclav Cerny de bal binnen wist te werken.

Wanneer scheidsrechter Harry van Beek na ruim 100 minuten (!) voetbal voor de laatste keer floot was FC Utrecht O19 van de hatelijke nul punten af. Arjan van der Laan: "Vooraf zou je misschien tekenen voor een punt tegen Ajax. Vandaag had er, gezien het wedstrijdverloop mogelijk meer ingezeten. Maar eerlijk is eerlijk: als Ajax haar kansen beter had benut hadden wij steeds in de achtervolging gemoeten. Over het geheel genomen kan ik leven met een gelijkspel".

FC Utrecht O19 - Ajax O19 2-2
1-0  09.Karim Loukili
2-0  68.Sem Witteveen
2-1  82.Adham el Idrissi
2-2  93.Vaclav Cerny