FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 februari » Koploper FC Utrecht O19 verliest van hekkensluiter

 

 

 

“Kijk vooral naar jezelf als je wilt weten waarom je vandaag verloren hebt van de nummer laatst. Zoek de fout bij jezelf. Ga niet zeuren over de arbiter. Vraag je af of je er écht alles aan gedaan hebt om vandaag te winnen. En vooral waarom de Brabanders er vandaag wél in zijn geslaagd de eerste punten te scoren en waarom wij niet meer ongeslagen zijn. Hoe komt het dat wij hebben verloren? Als je de antwoorden daarop weet te geven heb je in goed de spiegel gekeken”.

 

FCUtrechtO19Brabantutd1.jpg

 

Zo. Dat waren de woorden van trainer Arjan van der Laan,  overduidelijk in zijn analyse na de verloren partij tegen Brabant United (een samenwerkingsverband tussen de jeugdopleidingen van FC den Bosch en RKC Waalwijk). Daar konden zijn spelers het de komende dagen wel even mee doen. Want vandaag maakten zij geen enkele aanspraak op de overwinning, ofschoon het er misschien even, héél even, in het laatste kwartier van de wedstrijd  en ondanks de tien man tegen elf, best wel ingezeten kon hebben.

 

Onzuiver in de passing. De ruimte op het middenveld niet op de juiste manier benutten. Minder zeuren. Niet het spel weten te verleggen. Duels niet goed genoeg in gaan. Zomaar een paar punten waarop een onvoldoende werd gescoord.

 

fcutrechtO19Brabantutd2.jpg

 

Brabant United O19 is een ploeg die het van werklust en inzet moet hebben. Niet zozeer van fraaie voetbalstaaltjes. Dan is het juist de kunst om op het juiste moment toe te slaan. Maar dat deed de thuisploeg niet. Het begon al in de 5e minuut. FCU doelman Bob van der Hoek deelde cadeautjes uit. En één ervan belandde precies in de voeten van de tegenstander. Met een simpele breedtepass werd de hele Utrechtse verdediging uitgespeeld en kwamen de gasten simpel op een 0-1 voorsprong. Zo gemakkelijk werd het hen nog nooit gemaakt.

 

Ook bij de derde goal van de Brabanders ging van der Hoek niet vrijuit. Hij tastte finaal mis op een corner, die door Brian Koopman hard bij de eerste paal werd binnengekopt. De tweede tegengoal was een penalty, veroorzaakt door Tim Brinkman, die met rood kon vertrekken waardoor zijn ploeg bijna de gehele tweede helft met tien man verder moest.

 

FCUtrechtO19Brabantutd3.jpg

 

Maar in de resterende tijd was FC Utrecht niet in staat om op een fatsoenlijke manier voetbal te spelen wat tot resultaat zou leiden. Kansen waren er wel. Maar de zuiverheid ontbrak ten enen male. Nadat eerst Karim Loukili en diep in de tweede helft Nick Hak voor enige aansluiting hadden gezorgd leek het nog even spannend te worden. Maar alles ging zonder overleg en de zuiverheid was ver te zoeken.

 

De gasten kwamen niet meer in grote problemen en sloten de wedstrijd winnend af. Dus kon Brabant United hun eerste punten bijschrijven en bleven de Utrechters met een kater achter. Aan Utrechtse kant waren er maar weinig die een voldoende wisten te scoren.

 

Volgende week wacht Roda JC, in Kerkrade. Ook een ploeg die in de onderste regio’s van de ranglijst bivakkeert. Na de matige tot slechte prestatie van vandaag zijn de Utrechters gewaarschuwd. En een gewaarschuwd man telt voor twee!

 

FCUtrechtO19Brabantutd4.jpg

 

FC Utrecht O19 – Brabant United O19 2-3

 

Rode kaart: 49. Tim Brinkman (FC Utrecht)

 

Scoreverloop:

05.          0-1         Julian Calon

25.          1-1         Karim Loukili (p)

50.          1-2         Lex van Dijk (p)

60.          1-3         Brian Koopman

72.          2-3         Nick Hak

 

FC Utrecht O19

Bob van der Hoek, Jimmy Spruit, Sten Vreekamp, Jelle de Lange (67. Jerreau Farel Cairo), Tim Brinkman, Tijn Wicherink (54. Sten Admiraal), Menno Bark (77. Sem Witteveen), Burak Burak, Nick Hak, Karim Loukili, Anthony Berenstein (67. Oussama Zamouri).

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.