Vandaag heb ik gezien, wat ik wilde zien. We zaten er bovenop en hebben de tegenstander nauwelijks een kans gegund. En zeker in de eerste twintig minuten waren we ook nog eens dominant aan de bal. Complimenten aan de ploeg. Hier kunnen we mee verder”. Dat waren de enthousiaste woorden van trainer Ruud Heus aan het adres van zijn ploeg na de eerste overwinning van het nog prille seizoen. Na het gelijke spel vorige week in Arnhem werd in de tweede wedstrijd  sc Heerenveen met 2-1 op Zoudenbalch verslagen, een stand die al bij rust was bereikt. En op die overwinning viel eigenlijk heel weinig af te dingen.

FC Utrecht schoot uit de startblokken, door het meteen blokken van de bal, die vanuit de Heerenveense aftrap diep gegeven wilde worden, lieten de mannen van Heus zien dat er vandaag voor de Friezen niets te halen viel in de Domstad. Heerenveen werd dan ook de eerste twintig minuten volledig vastgezet en dat resulteerde al in de tweede minuut in een Utrechtse voorsprong. Een strakke voorzet van Anass Laarej werd door Heerenveen verdediger Quinzairo Boasman onder druk van FC Utrecht linksbuiten Timo Meerding langs zijn eigen keeper geschoten. Toch kwam Heerenveen in de eerste helft weer langszij, terwijl zij tot dan toe nog niet in de buurt van FC Utrecht keeper Menno Vink waren geweest. Een verkeerde balaanname op het Utrechtse middenveld en een heel snelle omschakeling bracht Heerenveen spits Jakub Wrzesniak in stelling en hij zorgde na 25 minuten voor de 1-1. FC Utrecht was op dat moment even van slag, het spel stokte even maar desondanks bleef het verdedigend zonder problemen. Sterker nog, de Utrechters kwamen voor rust weer op voorsprong. Als een duveltje uit een doosje stond spits Nick Venema oog in oog met Heerenveen keeper Trevor Doornbusch; ja en dan weet iedereen dat die bal erin gaat. Zo ook nu Doornbusch: 2-1. Even later zag Nick Venema een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel, hetgeen we nog wel eens terug willen zien want ondanks de tegenwoordig neutrale grensrechters leek deze beslissing niet juist.

Ook in de tweede helft bleef FC Utrecht de bovenliggende partij en kon zich alleen verwijten dat het niet eerder de wedstrijd op slot gooide. Heerenveen probeerde het nog met vier spitsen, maar ook toen gaf de Utrechtse defensie geen enkele kans weg. Al met al een prima opsteker voor de Utrechters die komende weken met twee competitiewedstrijden tegen PSV (Eindhoven 19/9) en Ajax (Zoudenbalch 26/9) aan de bak kunnen.

FC Utrecht O17 - SC Heerenveen O17 2-1