FC-Utrecht.org
Home » Nieuws » FC Utrecht speelt de wedstrijd tegen Excelsior in een uniek shirt

 

 

 

FC Utrecht draagt zondag, in het duel met Excelsior, unieke shirts. Het rode tricot waarmee wordt gespeeld, is voorzien van een beeltenis van de overleden oud-speler David di Tommaso. Onder de beeltenis zijn geboorte- en sterfdatum geflankeerd door een Franse en een Nederlandse vlag. 

 

 

di-tommasoshirt.jpgHet hommageshirt zal later dit jaar, tijdens een David di Tommaso Memorial Match, nogmaals worden gedragen door de spelers van FC Utrecht. De club heeft de KNVB gevraagd om in november ook een thuiswedstrijd in het shirt te mogen spelen. Op 29 november 2015 is het exact tien jaar geleden dat Di Tommaso in zijn slaap kwam te overlijden.

Een variant op het shirt dat de spelers dragen, is vanaf vandaag verkrijgbaar in de FC Utrecht Fanshop, die rechtstreeks bereikbaar is via het menu bovenaan deze pagina. Dat shirt bevat geen sponsoruitingen. Op de achterzijde van het shirt staat ‘DI TOMMASO’ in het lettertype dat werd gebruikt bij het FC Utrecht-shirt dat hij voor het laatst droeg en is bovendien het portret van de Fransman verwerkt in ‘zijn’ rugnummer 4. Dit rugnummer wordt door geen enkele speler meer gedragen bij de club. Het shirt kost 45 euro; een prijs die overeenkomt met het 45-jarige bestaan van FC Utrecht dit jaar. In zowel de fanshop als de webshop kan op aanvraag kosteloos de sponsoruiting van HealthCity op het shirt worden gedrukt.

Traditioneel wordt tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, door SupportersVereniging FC Utrecht, de David di Tommaso Trofee uitgereikt aan de speler die in de ogen van de supporters het meest waardevol en populair was in het voorbije seizoen.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.