FC-Utrecht.org
Home » Nieuws » FC Utrecht een maatje te groot voor Dundee United

 

 

 

FC Utrecht speelde gisteren een oefenwedstrijd tegen Dundee United. Vorig seizoen speelden FC Utrecht en Dundee United ook een oefenwedstrijd en wist FC Utrecht de Schotten ternauwernood met 2-1 te verslaan. Vooraf was de wedstrijd daarom aangekondigd als de tweede serieuze test na de oefenwedstrijd tegen Achilles'29. Dit seizoen verliep de wedstrijd echter anders. FC Utrecht, zonder Haller, Leeuwin, Boymans, Hardeveld en Peterson, was oppermachtig en won eenvoudig met 4-0, maar een veel grotere overwinning behoorde absoluut tot de mogelijkheden.

 

fcutrechtdundeeunited2015-2016.jpg

 

Dat zegt iets over de zwakte van Dundee United, want ook Vitesse (4-0) en AZ (3-1) hadden tijdens de voorbereiding weinig moeite met de Schotten, maar het zegt ook iets over de kracht van FC Utrecht. De eerste twintig minuten is het tempo nog te laag, maar daarna blijkt dat het 3-5-2 systeem het elftal uitstekend ligt. In een hoog tempo wordt de bal rondgespeeld en FC Utrecht schept een groot aantal kansen. Dundee United komt er niet aan te pas.

 

fcutrechtdundeeunited2015-20161.jpg

 

Na 28 minuten scoort Nacer Barazite de openingsgoal door de bal na een steekpass van Willem Janssen in de verre hoek te schieten. Met Barazite is direct ook een van de uitblinkers genoemd. Hij heeft afgelopen zomer gewoon doorgetraind op de club en oogt, ondanks de ramadan, bijzonder fit. Ooit stond Barazite bij Arsenal te boek als een groot talent. Een doorbraak in Engeland bleef echter uit. Via Derby County, Vitesse, Austria Wien en AS Monaco streek hij in 2014 neer in Utrecht. Onder Erik ten Hag lijkt Barazite nu helemaal op te bloeien.

 

fcutrechtdundeeunited2015-20163.jpg

 

Tien minuten later verdubbelt Yannick Cortie de score. Een door Cortie zelf gegeven voorzet wordt weggewerkt, maar belandt weer voor de voeten van Cortie. Vanaf 25 meter ramt hij de bal vervolgens in de verre hoek. Het is de mooiste treffer van de avond. Cortie lijkt tekort te komen voor het niveau dat FC Utrecht nastreeft, maar met zijn scorend vermogen is hij een prima stand in voor de linksbackpositie. In de tweede helft zal Cortie nogmaals scoren.

 

fcutrechtdundeeunited2015-20162.jpg

 

Ook na de rust blijft FC Utrecht het baltempo hoog houden en komt Dundee United er niet aan te pas. Na een kwartier krijgt Dundee United een kans op de aansluitingstreffer, maar Yannick Cortie verdedigt goed. Het is na een uur spelen pas de eerste kans voor Dundee. Enkele minuten later ligt de 3-0 in het net. Christian Kum stuurt Yassin Ayoub weg, die twee tegenstanders in de luren legt en de bal binnen schuift. Daarna volgt nog een kans voor Dundee United. Oud-speler Rodney Sneijder, die op proef is bij Dundee United, schuift een vrije trap in het zijnet. Het is de laatste actie van Rodney Sneijder, die wordt gewisseld. Bij FC Utrecht komt Bart Ramselaar nog in het veld voor Yassin Ayoub en in de twintig minuten die hem gegeven zijn laat hij opnieuw zien dat hij een hele grote gaat worden. Bijna wordt het nog 1-3 bij een hoekschop, maar Robbin Ruiter redt bekwaam. Het slotakkoord is uiteindelijk voor Yannick Cortie. In de laatste minuut van de wedstrijd keert de doelman van Dundee United een goed schot van Timo Letschert, maar slaat de bal in de voeten van Yannick Cortie. Die bedenkt zich geen moment en schiet de 4-0 binnen.

 

fcutrechtdundeeunited2015-20164.jpg

 

FC Utrecht - Dundee United 4-0 (2-0)
28. Nacer Barazite 1-0
37. Yannick Cortie 2-0
59. Yassin Ayoub 3-0
90. Yannick Cortie 4-0

 

Gele kaart: Paul Dixon (Dundee United).

Toeschouwers: 1.750.

Scheidsrechter: Dennis Higler.

 

Opstelling FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Sean Klaiber, Mark van der Maarel (86. Nassir El Aissati), Chris Kum, Yannick Cortie, Louis Nganioni (58. Timo Letschert); Andreas Ludwig (58. Rico Strieder), Yassin Ayoub (72. Bart Ramselaar), Willem Janssen (81. Mark Diemers); Rubio Rubin (76. Issa Kallon), Nacer Barazite (76. Leon de Kogel).

Opstelling Dundee United:
Michael Szromnik; Ryan McGowan, Coll Donaldson, Mark Durham, Paul Dixon; John Souttar (48. Sean Dillon), Scott Smith (46. John Rankin); Eden Connoly (67. Charlie Telfer), Rodney Sneijder (67. Spence Murray), Blair Spittal (80. Scott Fraser); Robert Muirhead (46. Mario Bilate).  

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.