Het bezoek aan Feijenoord B1, de koploper uit de competitie, heeft FC Utrecht O17 een verdiend punt opgeleverd.

Een zwakke 1e helft, waarin Utrecht op een 1-0 achterstand werd gezet, werd gevolgd door een veel betere 2e helft, met een 1-1 eindresultaat als gevolg. Met in het achterhoofd de onverdiende nederlaag in Utrecht begin dit seizoen, reisden de mannen van trainer Claudio Braga af naar Rotterdam.

Echter de 1e helft liet geen Utrecht zien dat revanche wilde nemen voor die nederlaag. Het was onzorgvuldig, duels werden meestal verloren en de aansluiting van achteruit was te traag. Feijenoord was dan ook de bovenliggende partij en kwam verdiend op 1-0 na een voorzet van rechts die door Feijenoord’s nummer 10, Gustavo Hamer, snoeihard langs Utrecht keeper Bodhi Prinssen werd geschoten.

Het was geen sein voor een ander FC Utrecht, alhoewel spits Nick Hak even later wel een uitgelezen kans kreeg op de gelijkmaker, zijn kopbal werd echter van de lijn gehaald. Feijenoord liet in het restant van die 1e helft na de score op te voeren. Zo kreeg trainer Braga de kans zijn manschappen in de rust erop te wijzen waar het allemaal aan lag en waar het beter moest.

Na de rust dan ook een heel ander FC Utrecht dat liet zien niet onder te doen voor de Rotterdammers. Utrecht speelde beter als team, won meer duels en kon Feijenoord bij tijd en wijlen goed vastzetten. Na zeven minuten in de tweede helft kon Zakaria El Bennay, na een goed genomen hoekschop, met een subtiel hakballetje de 1-1 aantekenen.

We zagen nu een Utrecht dat geloofde in een goed resultaat en veel beter naar de intenties speelde. Het laatste gedeelte van de wedstrijd golfde het spel op en neer en konden beide ploegen de wedstrijd winnen. De snelle linkerspits van Feijenoord, Rashaan Fernandez, testte de reactiesnelheid van Bodhi Prinssen en Nick Hak had ook de winnende op zijn schoen toen hij na een combinatie met Tijn Wicherink alleen op keeper Velanas van Feijenoord af kon gaan.

Daarnaast kon Feijenoord ook nog profiteren van een aantal buitenspelsituaties die niet werden afgefloten. Uiteindelijk kon denk ik een ieder wel leven met de einduitslag.

Trainer Braga na afloop: “Over de 1e helft was ik niet tevreden, we wonnen verdedigend te weinig duels en waren steeds te laat om de afvallende bal te winnen. Ook aanvallend hadden we veel moeite om de vrije man te vinden. In de 2e helft zijn we eerder gaan storen, waren in staat om het veld klein te houden, en hadden in de omschakeling naar aanvallen veel dreiging over de vleugels. Over het in gedeeltes dominante spel in die 2e helft ben ik zeer te spreken. Complimenten hiervoor aan het team. Al met al een verdiend resultaat.”