FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 januari » Speelsters van FC Utrecht Vrouwen beraden zich over hun toekomst

 

 

 

De speelsters van FC Utrecht Vrouwen beraden zich over hun toekomst. Ze weten niet waar ze aan toe zijn nu de Stichting Vrouwenvoetbal Utrecht alsnog het faillissement gaat aanvragen. Aanvoerster Hélène Heemskerk treurt na.

Opgeven hebben de speelsters nooit gedaan. Toch moeten ze nu buigen. “Ik weet nog dat we zo’n tweeënhalve maand geleden hadden beloofd om te blijven strijden”, zegt de aanvoerster tegenover Voetbal Centraal. “We hadden in ons achterhoofd gehouden dat het fout kon gaan, maar hoopten stiekem op een oplossing. We zijn nu vooral teleurgesteld.”

De verdedigster kreeg donderdag het slechte nieuws te horen. Toen kwam het bestuur van de Stichting Vrouwenvoetbal Utrecht langs op het trainingscomplex. “Van trainen is toen niets meer terecht gekomen. Dit naderende faillissement betekent dat er de komende jaren geen professioneel vrouwenvoetbal meer is in Utrecht. Dat is heel erg, maar als de basis er niet ligt, ga je het gewoon niet redden.”

De vraag is wat er nu met de speelsters gaat gebeuren. De Stichting Vrouwenvoetbal Utrecht geeft desgevraagd aan geen hoop meer te hebben dat het faillissement nog uitgesteld kan worden. Ook de voetbalsters geloven niet meer in een wonder. “Het seizoen is nu halverwege, ik weet niet of alle clubs trek hebben in twee of drie nieuwe speelsters”, stelt Heemskerk.

“Ik denk niet dat het voor iedereen mogelijk is om op dit niveau te blijven spelen. We hebben gisteren (donderdag, red.) al in de kleedkamer besproken wie wat zou willen doen. De staf wil ons helpen. Maar of we daadwerkelijk over mogen schrijven, weten we niet.” Dat lijkt wel zo te zijn. De KNVB liet eerder al weten dat mocht de Stichting Vrouwenvoetbal Utrecht failliet gaan, de speelsters vrij zijn om een nieuwe club te kiezen.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen