FC-Utrecht.org
Home » Nieuws » Jong FC Utrecht is beter dan Newcastle United U21 maar verliest wel

 

 

 

Jong FC Utrecht is op trainingskamp in Rheden. Hier speelde de formatie van Robin Pronk vanavond een oefenwedstrijd tegen het Beloftenteam van Newcastle United, dat eerder deze week nog met 3-4 te sterk was voor landskampioen Jong Vitesse.

 

JongFCUtrechtJongNewcastleUnited2015-20161.jpg

 

Jong Newcastle United speelde zoals van een Engelse ploeg mocht worden verwacht. Niet altijd even gepolijst, maar wel met veel power en snelheid. Het Engelse team zette vroeg druk, maar Jong FC Utrecht speelde zich daar goed onder uit en was 65 minuten lang met afstand de bovenliggende partij. “Je moet hier gewoon drie, vier doelpunten maken”, legt Pronk de vinger direct op de zere plek. “We speelden vrij goed. De bal ging goed rond en daar kwamen goede kansen uit voort. We speelden soms te veel vanuit de gedachte: ‘De volgende kans komt ook nog wel’. Dat was vaak wel zo, maar dan leek die gedachte er weer te zijn. We moeten op dat gebied gretiger zijn”, concludeerde Pronk. “Want ook al is dit een oefenwedstrijd: je wilt toch winnen.”

 

JongFCUtrechtJongNewcastleUnited2015-20162.jpg

 

Zoals gezegd is Jong FC Utrecht vanavond 65 minuten lang beter dan Newcastle United en moet uiteindelijk pas buigen na het inpassen van diverse A-junioren, die tegen Jong Newcastle United wel weer belangrijke, waardevolle ervaring opdoen tegen een team uit de Engelse Premier League voor beloften. In de 68e minuut brengt Pronk de A-junioren Enrique Emerencia, Junior van der Velden, Mitchell van Rooijen en Anthony Berenstein in het veld voor Sten Vreekamp, Erwin de Groot, Sylla Sow en Hamza Boukhari.

 

JongFCUtrechtJongNewcastleUnited2015-20162b.jpg

 

Vijf minuten later zet Dani Koks, oudspeler van Willem ll en Ajax, als eindstation van een snelle tegenaanval Newcastle United op 0-1. In de 81e minuut maakt Junior van der Velden de 1-1, maar een paar minuten later is Koks opnieuw de plaaggeest van de ploeg van Pronk door keeper Bob van der Hoek te omspelen en de bal binnen te schuiven (1-2). Vlak voor tijd is Rodni Antwi alle Engelsen op snelheid de baas en geeft een uitstekende voorzet. Mitchell van Rooijen lijkt de bal een beslissend zetje te geven, maar met vereende Engelse krachten wordt de bal van de lijn gehaald. En daardoor blijft de 1-2 stand op het scorebord staan.

 

JongFCUtrechtJongNewcastleUnited2015-20162c.jpg

 

“Wij zitten aan het einde van wat toch wel een zware week is”, aldus Pronk. “We hebben met een relatief kleine groep veel arbeid geleverd. Na een aantal wissels te hebben doorgevoerd, zag je dat het spel voor de A-junioren soms even iets te snel ging en hadden de jongens van de beloftengroep zelf ook moeite. Die zitten er op een gegeven moment dan gewoon doorheen. Maar je ziet de ploeg met de week fitter, frisser en sterker worden. Nu moeten we gaan toewerken naar de negentig minuten. Het ziet er goed uit.”

 

JongFCUtrechtJongNewcastleUnited2015-20163.jpg

 

Jong FC Utrecht - Jong Newcastle United 1-2 (0-0)
73. Dani Koks 0-1
81. Junior van der Velden 1-1
83. Dani Koks 1-2

 

Toeschouwers: 250.

 

Opstelling Jong FC Utrecht:
Menno Heus (46. Bob van der Hoek); Sten Vreekamp (68. Enrique Emerencia), Myenty Abena, Darren Rosheuvel, Robin de Jong (68. Junior van der Velden); Sofyan Amrabat, Erwin de Groot (68. Mitchell van Rooijen), Nassir El Aissati; Gyrano Kerk (82. Hamza Boukhari), Sylla Sow (60. Rodney Antwi), Hamza Boukhari (68. Anthony Berenstein).

 

Opstelling Jong Newcastle United:
Brendan Pearson; Kevin Mbabu (60. Callum Williams), Adam Laidler (60. Liam Smith), Jack Hunter (60. Macauley Gillesphey), Michael Newberry; Kyle Cameron (60. Dan Barlasar), Jamie Coban, Dan Ward, Dani Koks; Sean Longstaff, Haris Vurkic (60. Alex Gilliead).

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.