28 september 2013

FC Utrecht O16 - Willem ll/RKC O16 2-0

Op een prachtige zonnige zaterdag trof FC Utrecht O16 op ons eigen Zoudenbalch de leeftijdgenoten van Willem II / RKC. Maar al in de eerste twintig minuten van de wedstrijd bleek dat het niveau van de wedstrijd zich bepaald niet aan het fraaie nazomerweer kon spiegelen. Het spelbeeld was matig en golfde op en neer. De laatste tien minuten van de eerste helft kreeg FC Utrecht wel enkele mogelijkheden maar de echte overtuiging om het in een positieve score om te zetten ontbrak.

In de tweede helft zou het allemaal anders worden, zo had het thuisteam zich voorgenomen. Maar dat voornemen kon, zeker in het begin, niet direct in daden omgezet worden. Even leek het zelfs nog een heel verrassende ontknoping te krijgen toen in de 48 minuut Willem II / RKC door een serie van fouten in de verdediging van Utrecht een riante scoringsmogelijkheid kreeg. Gelukkig ging het schot voorlangs het doel van Utrecht.

In de 60e minuut bleek het geluk vandaag aan Utrecht-zijde. Binnen de zestien meter van Willem II / RKC werd een overtreding op onze linksbuiten begaan en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Zelfs bij het nemen van de strafschop had Utrecht nog enig geluk nodig, maar met behulp van de binnenkant paal, kwam er een 1-0 stand op het scorebord.

De 77e minuut van de wedstrijd liet een van de weinige mooie aanvallen van de hele wedstrijd zien en gelukkig was het een Utrecht-aanval. De aanval werd over links opgezet, door de linksbuiten teruggelegd naar de rand van het strafschopgebied en de diepe middenvelder van FC Utrecht rondde het op een knappe manier af, 2-0.

Geen goede wedstrijd, maar ook die moeten gewonnen worden. En dat gebeurde. FC Utrecht O16 blijft zo koploper in de O16 – competitie.