FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 maart » Arno van den Heuvel, voormalig elftalleider en voorzitter Vrienden van FC Utrecht overleden

 

 

Vrijdagavond 13 maart is Arno van den Heuvel aan de gevolgen van kanker overleden. Arno was al enige tijd ziek en wist dat er geen mogelijkheid meer was op genezing. Zijn overlijden kwam echter toch nog zeer onverwacht. Als eindredacteur van het programma ‘Sport op zaterdag’ van RTV Stichtse Vecht vormde Arno al jaren de bekende stem voor vele sportliefhebbers uit Stichtse Vecht.

 

 

ArnovandenHeuvel.jpg

 

 

Liefst 18 jaar lang, van 1977 tot 1995, was Van den Heuvel teammanager -destijds elftalleider geheten- van FC Utrecht. Toen op 23 december 1995 trainer Simon Kistemaker bij FC Utrecht werd ontslagen nam hij uit solidariteit met Kistemaker afscheid van de club als teammanager. De inwoner van Kockengen was (mede)oprichter van 'De Vrienden van FC Utrecht'. Deze vriendengroep schoot vaak financieel te hulp als FC Utrecht in financiële moeilijkheden verkeerde of een speler wilde aantrekken.

 

Arno van den Heuvel was kortgeleden nog te zien in de documentaire ‘Op de Valreep’ die RTV Utrecht in opdracht van FC Utrecht produceerde. Hierin vertelt hij over het seizoen 1995/1996, zijn laatste in dienst van FC Utrecht.

 

In 2006 is Arno van den Heuvel begonnen bij de lokale omroep Polderland als verslaggever bij het radioprogramma ‘Polderland sportief’. Binnen dat programma behoorde Arno al snel tot de vertrouwde stem op de zaterdagmiddag. Met zijn achtergrond als teamleider bij het 1e elftal van FC Utrecht had Arno -buiten zijn geweldige netwerk binnen de voetbalwereld- een goede kennis over alles wat met sport en in het bijzonder voetbal te maken had.

Bij RTV Stichtse Vecht heeft Arno van den Heuvel zijn sportprogramma op de radio voortgezet. Daarnaast nam hij het initiatief om een nabeschouwing op het sportweekend voor televisie te gaan maken. Elke maandag wist Arno smaakmakende gasten naar het televisieprogramma ‘Sportcafé’ te krijgen.

Arno van den Heuvel is 74 jaar geworden.

  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.