FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 september » Hooligans PSG zoeken confrontatie in Utrecht

 

 

 

De politie Utrecht heeft gisteren een groep Franse hooligans aangehouden wegens ongeregeldheden op en rondom de Mariaplaats. Bij de aanhoudingen werd assistentie verleend door de Mobiele Eenheid.

Aan het eind van de middag was er op de Mariaplaats sprake van een gespannen sfeer tussen supporters van Paris Saint-Germain en FC Utrecht, meldt de politie. De Fransen waren in Nederland voor de wedstrijd tegen Ajax die gisteravond werd gespeeld. Om escalatie te voorkomen vaardigde de burgemeester een noodbevel uit. Dat verschaft de politie extra bevoegdheden, zoals het ophouden van groepen en ook de mogelijkheid groepen te verplaatsen.

 


De politie hield naar eigen opgave 51 Franse hooligans aan wegens verstoring van de openbare orde. Het gaat om mensen die deel uitmaken van de harde kern van PSG. Op videobeelden van de ongeregeldheden is te zien hoe omstanders staande worden gehouden.

De 51 arrestanten werden overgebracht naar het cellencomplex in Houten. De groep Franse hooligans is, onder begeleiding, aan het eind van de avond heengezonden. Eén van hen had geweld gepleegd tegen de politie en is ingesloten voor nader onderzoek. In verschillende Franse media liet de Franse politiecommissaris Antoine Boutonnet, die de leiding heeft over de afdeling die hooliganisme bestrijdt, weten dat de Franse fans inderdaad uit waren op gevechten met de supporters van FC Utrecht. "Er is ingegrepen, net voor deze pseudo-fans op de vuist wilden gaan."

 Supportersgroepen van PSG en FC Utrecht staan op gespannen voet met elkaar. Hooligans van FC Utrecht en het Franse Sedan zochten in maart 2007 de confrontatie met Parijzenaars rond de competitiewedstrijd tussen Sedan en PSG. Sedan is de voormalige club van de in 2005 overleden Utrecht-speler David di Tommaso.

Reacties

RobD
4 jaar geleden

Hooligans van FC Utrecht en het Franse Sedan zochten in maart 2007 de confrontatie met Parijzenaars rond de competitiewedstrijd tussen Sedan en PSG...

Toen waren de jongetjes op beide foto's pas een jaar of twaalf.

Reactie plaatsen