FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2013 december » FC Utrecht helpt PSV weer in het zadel

 

 

 

Juist op het moment dat niemand meer een cent leek te geven voor de kansen van PSV, heeft de geplaagde ploeg van Phillip Cocu de voetbalwereld versteld doen staan. De zwaarbeladen uitwedstrijd bij FC Utrecht leverde de Eindhovenaren een broodnodige, klinkende zege op: 1-5.

PSV schoot in de Galgenwaard uit de startblokken. Al na drie minuten opende Adam Maher de score. Tien minuten later tekende Memphis Depay voor de 2-0. De international was er als de kippen bij om de rebound van een schot van Jurgen Locadia binnen te werken.

Utrecht kreeg vervolgens de ideale mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Karim Rekik werkte Jens Toornstra onnodig tegen de grond, waarna Steve de Ridder een strafschop mocht nemen. De Belg zag zijn inzet echter gekeerd worden door Jeroen Zoet.

Na precies een half uur spelen tekende Locadia met zijn derde treffer van de competitie voor de 0-3. Hij schoot een afgeslagen bal diagonaal achter Ruiter. Vier minuten later kon de doelman de bal weer uit het net halen. Nadat Depay werd neergelegd tekende hij vanaf de stip met zijn tweede treffer voor de 0-4.

In de tweede helft deed PSV weinig moeite om de score uit te breiden, terwijl Utrecht er niet meer in leek te geloven. Toen de thuisclub De Ridder ook nog eens verloor na een makkelijk gegeven tweede gele kaart (schwalbe), leek niks een ruime zege voor de Eindhovenaren nog in de weg te staan.

De gemakzucht sloop er echter in bij PSV en Dave Bulthuis mocht amper gehinderd opstomen en voor de 1-4 zorgen. Tot woede van de langs de lijn foeterende Cocu schrok zijn ploeg nog niet wakker. De tien man van Utrecht kwamen nog meerdere keren gevaarlijk in de buurt van Zoet.

Bulthuis kon desondanks zijn frustraties niet de baas. Hij trapte Santiago Arias neer, kreeg zijn tweede geel en ook nog een penalty tegen. Ruiter had dit keer wel antwoord op de inzet van Depay. Veel maakte dat niet uit, want Maher tekende even later alsnog voor de 1-5 door in de korte hoek te scoren.

Na zeven wedstrijden zonder zege pakte het naar de tiende plaats weggezakte PSV eindelijk weer eens een zege. En dat ook nog eens in een uitwedstrijd. De Eindhovenaren verloren de laatste zes(!) uitduels, maar voorkwamen in Utrecht een nieuw negatief clubrecord. De beëindigde serie is een evenaring van de recordreeks uit 1967.

Door de zege wipt PSV over PEC Zwolle heen en staat het op de negende plek, net in het linkerrijtje.

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen