FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 mei » Steve de Ridder vertrekt naar FC Kopenhagen

 

 

 

Steve De Ridder draagt niet langer het shirt van FC Utrecht. De Belgische aanvaller, afgelopen seizoen goed voor tien competitietreffers, vertrekt naar het Deense FC Kopenhagen. FC Utrecht ontvangt een transfersom van de nieuwe werkgever van De Ridder.


 

FC Utrecht nam Steve De Ridder vorige zomer transfervrij over van het Engelse Southampton. Bij FC Utrecht ontpopte de Belg zich direct tot basisspeler en aanjager. “Wij hebben een jaar lang genoten van een goede voetballer en een fantastische jongen”, zegt Algemeen Directeur Wilco van Schaik.

“Maar, FC Kopenhagen kwam met een concrete aanbieding en was bereid een bod op tafel te leggen waarvan wij meenden dat het niet te weigeren was. We hebben het als club financieel nog altijd zwaar en we weten dat we deze zomer één of twee transfers moeten maken. Daarnaast hebben wij bij de komst van Steve naar elkaar uitgesproken dat als we beiden konden profiteren van een vervolgstap voor hem, dit mogelijk moest zijn. Voor Steve is dit een stap omhoog. Sportief en financieel. FC Kopenhagen werd in de laatste zes jaar, vier keer kampioen van Denemarken. Dat is niet niks. Dit is een grote club.”

De Ridder verlaat FC Utrecht, maar kijkt terug op een mooi jaar. “FC Utrecht is een fantastische club”, zegt de aanvaller. “Deze club, de mensen hier, mijn teamgenoten, de staf, de supporters, zij hebben mij vanaf het eerste moment dat ik hier binnenstapte thuis laten voelen. Na een lastige periode in Engeland heb ik hier het plezier weer teruggevonden en heb ik de kans gekregen om mijn voetbalkwaliteiten te tonen. Dat is gelukt."

"Diverse clubs toonden interesse in mij, waarbij FC Kopenhagen mij heel graag wilde hebben. Net als bij FC Utrecht een jaar geleden, was het gevoel direct goed. Ik heb mijn ambities en ik kan nu een behoorlijke stap maken. FC Utrecht heeft mij de kans gegeven deze stap te zetten. Daar ben ik de club en iedereen die hierbij hoort enorm dankbaar voor.”

Met FC Kopenhagen gaat Steve De Ridder uitkomen in de Champions League. “Dat is voor iedere speler een droom, dus ook voor mij. FC Kopenhagen is tweede geworden, waardoor we uitkomen in de derde kwalificatieronde. We moeten twee ploegen uitschakelen om in het hoofdtoernooi te geraken. Ik kijk ernaar uit”, aldus De Ridder.

Het vertrek van De Ridder betekent dat FC Utrecht op zoek moet naar een nieuwe aanvaller. “We zullen creatief moeten zijn bij het aantrekken van een vervanger, zoals wij dat vorige zomer waren met het binnenhalen van Steve”, zegt Manager Spelerszaken & Scouting Edwin de Kruijff. “Wij merken dat de aantrekkingskracht van FC Utrecht nog altijd groot is. Spelers willen graag voor FC Utrecht spelen.”

 

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen