FC-Utrecht.org

 

 

De Grote FC Utrecht Quiz

Speelronde 3

 

 

 

1. In 1989 verongelukte het Kleurrijk elftal. Twee oudspelers van FC Utrecht zijn bofkonten. Eén van hen zou met de vlucht meegaan, maar zag daar door omstandigheden op het laatste moment van af, de ander was aan boord van het vliegtuig maar overleefde de crash. Over wie hebben we het?

 

2. Welke voormalige FC Utrechtspeler werd ontslagen wegens werkweigering?

 

3. Welke oudspeler werd dit jaar in Denemarken getroffen door een hartinfarct?

 

4. Welke term gebruikte Bert Jacobs voor slecht voetbal?

 

5. Welke speler combineerde profvoetbal met een studie psychologie?

 

 

Associatie: Wie zoeken we?

 


6.    Cricket - Engeland - Knie

 

7.      De Bilt - Breda - Vreeswijk

 

8.      Amerika - Kledingzaak - Zweden

 

9.    Wageningen - Fortuna - Zembla

 

10.  Trinidad en Tobago - Indonesië - Matchfixing


 

De antwoorden worden volgende week gegeven, onder de vragen van speelronde 4.

 

 

 

Antwoorden Speelronde 2

 

 

1. Wanneer maakte Leo van Veen zijn belangrijkste Utrechtse goal?

Op 24 mei 1970, de laatste competitieronde, scoorde Leo van Veen de winnende goal voor DOS in de uitwedstrijd bij GVAV. Hierdoor handhaafde DOS zich in de eredivisie en moest GVAV een stapje omlaag doen. Zonder deze goal zou DOS zijn gedegradeerd en zou de fusie tussen DOS, Elinkwijk en Velox geen plaats hebben gevonden. Het was namelijk een harde eis dat de nieuwe fusieclub in de eredivisie moest spelen.

 

2. Welke voormalige FC Utrecht-middenvelder werd in 2009 veroordeeld wegens handel in cocaïne?

Erik Mykland

 

3. In augustus 1998 overleed Adem Kök, speler van FC Utrecht 2, als gevolg van een auto-ongeluk. Hij was bezig aan zijn vijfde seizoen bij FC Utrecht. Welk Utrechts supertalent overleed eveneens door een auto-ongeluk?

Supertalent Ries van den Bogert, linkshalf van DOS en de jongere broer van Louis van den Bogert, overleed vijf dagen na zijn 20e verjaardag bij een auto-ongeluk.

Ook Finn Seemann overleed als gevolg van een auto-ongeluk.

 

4. Welke speler liet ooit zijn broek zakken boven het gezicht van een tegenstander?

Ton Pattinama, tegen Roda JC.

 

5. Welke twee latere spelers van FC Utrecht speelden eind jaren '70 samen in het schoolelftal van het Thorbecke?

Gert Kruys en Jan-Willem van Ede. Ook Ton Norbart die enige tijd in Jong FC Utrecht heeft gespeeld, kwam uit voor dat schoolteam.

 

 

Associatie: Wie zoeken we?

 


6.    Pipo - Poker - Al-Ittihad

Cor Witschge, de vertolker van Pipo de Clown was de oom van voormalig FC Utrecht speler Rob Witschge. Rob werd door zijn maatje John de Wolf besotemieterd met pokeren. In 1999 sloot hij zijn voetbalcarrière af bij Al-Ittihad in Saoedi-Arabië.

 

7.    Vechten - Hartafwijking - Talent van het Jaar

Yassin Ayoub werd in de C1 bij Ajax weggestuurd omdat hij na een vechtpartij in de kleedkamer weigerde om zijn excuses aan te bieden. Yassin heeft een hartafwijking, waardoor hij in 2011 enige tijd niet kon spelen. In dat jaar kreeg hij van de gemeente Utrecht de sportprijs als talent van het jaar.

 

8.     Kuyt - Katwijk - Quick Boys

Wij zochten Hendrik van Beelen. De Katwijker maakte in 1998 samen met Dirk Kuyt de overstap van Quick Boys naar FC Utrecht. Hoewel van Beelen veel meer talent had dan Kuyt, heeft hij het niet verder geschopt dan twee wedstrijden in het A-elftal van FC Utrecht.


9.    Saoedi Arabië - Qatar - Cyprus

Tom Caluwé debuteerde in 2006 voor de Rode Duivels tegen Saoedi-Arabië. Na FC Utrecht speelde hij nog onder meer voor Al-Wakrah uit Qatar en AEK Larnaca uit Cyprus.

 

10.  Vinger - Contractbreuk - Donny

Edwin Gorter kwam als speler van FC Utrecht in opspraak door tijdens een wedstrijd tegen PSV met zijn vinger in het oog van Björn van der Doelen te prikken. Gorter liet zijn contract met FC Utrecht ontbinden, omdat hij met voetbal wilde stoppen. Na de contractontbinding tekende hij echter een contract bij Vitesse. Edwin is de vader van voetballer Donny Gorter.Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen