FC Utrecht en SC Heerenveen houden elkaar in evenwicht tijdens een spannend duel. Na een ruststand van 0-0 eindigt het duel in 1-1.

img_description

De opening van de wedstrijd is voor SC Heerenveen, waarin het binnen vijf minuten al twee kansen creëert. SC Heerenveen zet goed druk en hier heeft FC Utrecht het lastig mee. Na een minuut of tien komt FC Utrecht beter in de wedstrijd. Er is meer rust aan de bal, waardoor het af en toe op de helft van de tegenstander komt. Dit leidt tot twee kansen voor FC Utrecht, beide kansen worden echter niet benut. Verder gebeurd er niet erg veel in de eerste helft, FC Utrecht komt vlak voor rust nog goed weg bij een grote kans van SC Heerenveen.

De tweede helft komt FC Utrecht goed uit de kleedkamers. Binnen twee minuten komt FC Utrecht op voorsprong, door een goede snelle aanval naar voren, een actie vanaf de zijkant en de speler van FC Utrecht kan de bal binnentikken binnen het vijfmetergebied. FC Utrecht heeft op dit moment een ligt voordeel in de wedstrijd. Na slordig balverlies ontstaat er een grote kans voor SC Heerenveen, de bal wordt naast het doel geschoten door de speler van SC Heerenveen. Op dat moment kantelt de wedstrijd, FC Utrecht heeft vaak onnodig balverlies en gaat niet goed met de kansen om. Dit resulteert dan ook in de 1-1 gelijke stand in de wedstrijd. Een vrije trap wordt naar de rechtsvoor positie gespeeld, hieruit komt een voorzet en de bal wordt binnengeschoten. Na wederom balverlies van FC Utrecht krijgt SC Heerenveen de volgende kans, echter treft dit schot geen doel. FC Utrecht probeert het nog wel en uit een persoonlijke actie en vrije trap volgen nog wel twee schoten, maar ook deze gaan naast het doel van de tegenstander. FC Utrecht en SC Heerenveen houden elkaar dus in evenwicht.

FC Utrecht O15 - SC Heerenveen O15 1-1 (0-0)
`37 1-0 FC Utrecht
`49 1-1 SC Heerenveen