Jong FC Utrecht gaat vanavond in zijn derde duel in de Beloftencompetitie Poule B op jacht naar de eerste driepunter.

Na gelijke spelen tegen achtereenvolgens Jong Feyenoord/Excelsior en Jong FC Den Bosch is vanavond Jong Almere City FC de tegenstander. Het duel begint om 18:30 uur op Sportcomplex Zoudenbalch en is vrij toegankelijk.

Vorige week maandag speelde Jong FC Utrecht, onder aanvoering van trainer Ab Plugboer, met 0-0 gelijk bij Jong FC Den Bosch. “We hebben de gehele wedstrijd de controle gehad”, analyseert Plugboer. “We zijn heel veel in balbezit geweest. De eerste helft creëerden we ondanks het vele balbezit weinig kansen. De tweede helft speelden we grotendeels met tien man na een rode kaart van Elroy Pappot. Desondanks hebben we zes á zeven 100% kansen niet benut.”

Over het veldspel tegen Jong FC Den Bosch is trainer Ab Plugboer tevreden. “Ondanks dat we ongeveer 30 minuten hebben gespeeld met een man minder bleven wij controle houden over de wedstrijd”, aldus de oefenmeester. ”Het is echter jammer dat je jezelf niet beloont hiervoor. Het is zaak dat mijn spelers doeltreffender worden in de komende wedstrijd. Er moet meer rendement gehaald worden uit de kansen die we creëren.”

Het feit dat Jong FC Utrecht het vanavond op eigen veld opneemt tegen Jong Almere City FC zegt trainer Ab Plugboer niet zo veel. “Het thuisvoordeel zegt mij niets”, zegt de trainer. “Zowel bij thuis- als bij uitwedstrijden vallen wij terug op dezelfde visie, die in de gehele FC Utrecht Academie wordt gehanteerd. Deze visie houdt in dat wij iedere wedstrijd een goed positiespel en initiatiefrijk willen spelen.”

Tegenstander Jong Almere City FC heeft evenals Jong FC Utrecht twee punten behaald uit de eerste twee competitiewedstrijden. De eerste wedstrijd werd met 2-2 gelijkgespeeld bij Jong RKC Waalwijk. Vorige week speelde Jong Almere City op eigen veld verdienstelijk met 3-3 gelijk tegen Jong AZ. Lange tijd leek Jong Almere City FC de wedstrijd te winnen, echter in de vierde minuut van de blessuretijd wist Jong AZ alsnog de gelijkmaker te produceren. “Een gelijkspel tegen Jong AZ is een goed resultaat, zeker gezien de namen die bij Jong AZ meededen”, aldus coach Plugboer. “Ik verwacht vanavond dan ook goede weerstand van Jong Almere City FC.”

Bij Jong Almere City FC zitten twee voormalig FC Utrecht-spelers in de selectie voor het duel van vanavond. Stefano Lilipaly, die vijf wedstrijden uitkwam voor de hoofdmacht van FC Utrecht en hierin één keer scoorde, zit vanavond bij de selectie. Enzio Boldewijn is de tweede speler die vanavond wellicht zijn opwachting maakt. Hij kwam tot elf optredens voor het eerste team.

Jong FC Utrecht kan vanwege blessures vanavond geen beroep doen op Darren Rosheuvel, Esmat Shanwary en Remco van Wingerden.
Elroy Pappot kan vanavond in actie komen namens Jong FC Utrecht. De club heeft besloten beroep aan te tekenen tegen het voorstel tot schorsing van de aanklager. Dit beroep is momenteel in behandeling genomen, waardoor Pappot vanavond gewoon inzetbaar is.