Na de 1-3 nederlaag van vandaag tegen PEC Zwolle O19 moet FC Utrecht O19 ineens 2 ploegen boven zich dulden in de ranglijst. En dat is even wennen. De wedstrijd van vandaag was zeker niet goed, maar had echt niet verloren hoeven te worden. Of wel, Arjan van der Laan? "Nee, ik denk dat we niet hoefden te verliezen. Het verschil tussen winst en verlies is vaak gering. Staat het vizier van Oussama  Zamouri in de eerste helft op scherp, dan gaan wij met een voorsprong rusten. Als Anthony Berenstein na een kwartier in de 2e helft in het 1 op 1 duel met de Zwolse doelman niet faalt, staat het zomaar 3-1. Maar in plaats daarvan blijft het lang 1-1 en weet Zwolle er in de laatste 10 minuten nog twee bij te prikken. Ja, dat doet zeer."

De onderlinge verschillen tussen de ploegen in de Eerste Divisie (Hoog), waarin wordt gestreden om 6 plekken in de Eredivisie van het seizoen 2015/2016, zijn niet groot. Misschien dat het succes van de eerste 4 winstpartijen nog tussen de oren van de Utrechtse spelers is blijven hangen. Dan moet het er snel weg, want deze groep, zonder de doorgeschoven Bart Ramselaar, moet het met elkaar doen. Blijven hangen in reeds behaald succes is dan niet de goede weg. En er is al helemaal geen plaats en geen tijd voor een niet-professionele houding. Dan moet het ego opzij voor het teambelang. Want feit is, dat er slechts 1 puntje uit de laatste 3 wedstrijden is gehaald. En dat is veel te weinig. Dat betekent dat het resultaat in de komende wedstrijden van groot belang is. En dat hoeft op zich geen probleem te zijn want deze ploeg is heel goed in staat om het voetbal te spelen waarom wordt gevraagd. Het komt nu op daden aan.

En, goed beschouwd kon de neutrale toeschouwer dat al in de eerste 20 minuten van de wedstrijd zien. Er werd met geduld gespeeld en het wachten was op de openingsgoal. Zwolle gaf zich natuurlijk niet zomaar gewonnen, maar moest toch het hoofd buigen na de kopbal van Tim Brinkman. Hij wist de vrije trap van Karim Loukili in de verre hoek te krijgen. Maar de pret was slechts van korte duur, want 3 minuten later stond het al weer gelijk. Het matige verdedigende werk van dezelfde Brinkman leverde Zwolle de gelijkmaker op. Christiaan Dabaghian was de plaaggeest van de Utrechtse doelman van der Hoek, die hij wist te verschalken met een schuiver, laag in de korte hoek. In de fase na de gelijkmaker was het even rommelig, maar de Utrechters herpakten zich via een kansrijke aanval in de 31e minuut. Nick Hak joeg de bal jammer genoeg te gehaast en hoog over. Daarbij raakte hij ook nog eens geblesseerd en werd hij vervangen door Sem Witteveen. Ook Zwolle liet zich gelden, maar de Utrechtse goalie wist een treffer te voorkomen. Op slag van rust was er nog een 100% kans voor Oussama Zamouri die fraai werd vrijgespeeld door Anthony Berenstein. Zamouri treuzelde te lang en werd ingesloten. Weg kans.

In de tweede helft was het Anthony Berenstein die in scoringspositie kwam. Tijn Wicherink verplaatste de bal met een prima crosspass naar links. Berenstein nam de bal in één keer en naar voren aan waardoor hij zo door kon lopen naar het Zwolse doel. Helaas kwam hij niet als winnaar uit het duel met de Zwolse doelman Hauptmaijer. Daardoor bleef het lang 1-1 en ook Zwolle rook zijn kansen. Het was weer Christiaan Dabaghian die voor zijn ploeg scoorde. Dat was in de 83e minuut, waarin hij profiteerde van de ruimte die werd weggegeven en met een fraaie lob verschalkte hij de uitgekomen Bob van der Hoek. Vijf minuten later was het definitief over toen dezelfde Dabaghian de 1-3 liet aantekenen. Zijn schot belandde in de verre hoek.

Arjan van der Laan: "In de laatste fase probeerden we nog wat te forceren door Sten Vreekamp naar voren te sturen. Maar het mocht niet baten. Het is een zure nederlaag, vanmiddag. We moeten allen in de spiegel kijken en er van leren. Het beste medicijn is winnen".

FC Utrecht O19 - PEC Zwolle O19 1-3