FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 mei » Van den Ham toch naar FC Utrecht

 

 

 

Hij was al weken topkandidaat, maar trok zelf een rookgordijn op. Toch presenteert FC Utrecht vrijdag Harry van den Ham (59) als nieuwe assistent-trainer. Samen met Sjors Ultee en Danny Koevermans zal hij de technische staf completeren.


 

"Wij zijn heel blij met de komst van Harry", aldus algemeen directeur Wilco van Schaik. "Hij stond bovenaan ons lijstje om als senior-coach aan de staf te worden toegevoegd. We zien voor hem een mooie rol bij onze club weggelegd voor de komende jaren. Zijn visie komt exact overeen met hoe we als FC Utrecht komend seizoen willen spelen. Hij is een bekende van de club en zal met zijn ervaring een duidelijke toegevoegde waarde zijn in de staf."

Met FC Dordrecht promoveerde Van den Ham dit seizoen naar de Eredivisie. De mogelijkheden van de club zijn echter beperkt, geeft Dordrecht-voorzitter Heijsman aan. "Zaken die Utrecht hem geeft, kunnen wij hem niet bieden. Harry tekent een Utrecht een contract voor minimaal drie, of misschien wel vijf jaar. Dat vinden wij te lang. Wij willen eerst kijken hoe het komend jaar in de eredivisie gaat". Zorgen over de opvolging van Van den Ham maakt de voorzitter zich niet. "We hebben een grote schaduwlijst, dus dat komt wel goed."

Harry van den Ham heeft veel zin om te beginnen bij FC Utrecht. De assistent-trainer kijkt in het bijzonder uit naar de samenwerking met hoofdtrainer Rob Alflen, die hij nog maar kort geleden voor het eerst ontmoette. "We hebben urenlang gesproken, we zagen elkaar, gaven elkaar een hand en vanaf de eerste minuut was er een klik. Van den Ham is een echte assistent. Hij stapt niet van de bank om langs de lijn te gaan roepen: "Ik niet, ik bemoei me er wel mee, maar zal het dan vooral tegen Rob zeggen."

Ook het werken in zijn stad lijkt Van den Ham weer heerlijk. "Ik ben een kind van de stad, ik woon in Utrecht. Het is toch het clubje van mij. Wat is mooier om een team aan het werk te zien die herkenbaar aanvallend voetbal speelt." Het systeem is belangrijker dan de speler volgens Van den Ham: "Wij hebben bewezen met Dordrecht dat je met minimale middelen ook zo'n systeem erin kan slijpen en veel kan scoren." 

Er werd op de persconferentie ruimschoots met complimenten gestrooid. "Wat Harry heeft gedaan met Dordrecht is knapper dan met Ajax kampioen worden", aldus trainer Rob Alflen over zijn nieuwe assistent.

Ultee, die in de afgelopen jaren als techniektrainer werkzaam was binnen FC Utrecht, zal vast aan de eerste selectie worden toegevoegd. Dat geldt ook voor Danny Koevermans. De 35-jarige spits zette enkele maanden geleden een punt achter zijn carierre, maar is betrokken gebleven bij het eerste elftal. Komend seizoen zal hij de functie van spitsentrainer op zich nemen in de Domstad.

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen