FC-Utrecht.org
Home » Nieuws » FC Utrecht wint oefenwedstrijd met 2-0 van FC Lienden

 

 

 

FC Utrecht heeft gisteravond op sportcomplex Zoudenbalch de oefenwedstrijd tegen FC Lienden met 2-0 gewonnen. FC Lienden is regerend landskampioen bij de amateurs. 

 

FCUtrecht-FCLienden2015-20161.jpg

 

Bij FC Utrecht kregen de spelers die in de voorbereiding nog weinig speeltijd hadden gekregen de kans om zich te profileren. De wedstrijd was daarom vooral nuttig voor de trainers Erik ten Hag en Jean-Paul de Jong, maar zegt niets over de kracht van het elftal dat op 8 augustus de competitie begint met een uitwedstrijd bij Feyenoord.

 

FCUtrecht-FCLienden2015-20162.jpg

 

Ook FC Lienden speelde niet in de normale opstelling. Het elftal van technisch directeur Peter Hofstede en trainer Hans van de Haar, die beiden een verleden hebben bij FC Utrecht, zag de oefenwedstrijd tegen De Graafschap zaterdag vanwege de storm afgelast worden en verplaatst naar zondagmiddag. Maandagavond speelde FC Lienden derhalve voor de tweede keer in twee dagen tegen een eredivisionist. Bij FC Lienden speelde linkervleugelverdediger Marijn de Kler mee. Hij werd vorig seizoen landskampioen met de beloften van Vitesse en is momenteel op proef bij FC Lienden. Ook was er plaats voor twee gastspelers. Serginho Greene (ex-Feyenoord) en Gregory Nelson (ex-AZ) trainen mee bij FC Lienden en mochten meespelen in de wedstrijd tegen FC Utrecht.

 

FCUtrecht-FCLienden2015-20163.jpg

 

Over de wedstrijd valt niet veel te melden. In de eerste helft is FC Utrecht heer en meester. Al na 11 minuten scoort Kristoffer Peterson de openingstreffer. Hij pikt de bal op, dribbelt ermee naar het doel en haalt vervolgens van 25 meter snoeihard uit. Doelman Fons Mulder, voormalig jeugdspeler van FC Utrecht, is kansloos. FC Utrecht krijgt in de eerste helft nog een groot aantal kansen, maar weet niet meer te scoren.

 

FCUtrecht-FCLienden2015-20164.jpg

 

In de tweede helft is het allemaal wat minder. FC Utrecht heeft veel balbezit, krijgt weinig kansen maar geeft ook niets weg. Toch is het in de 77 minuut bijna gelijk. Erik van Eem kopt naast na een goede voorzet van Vincent Verheul. Een minuut later is het aan de andere kant wel raak. Sofyan Amrabat, gepositioneerd als aanvallende rechtsback, komt mee naar voren en geeft een goede voorzet die Rubio Rubin kan binnenglijden. Vlak voor tijd weet de net ingevallen Hamza Boukhari een mooie lange bal van Amrabat goed af te ronden. Hij doet dat echter in buitenspelpositie, zodat de wedstrijd eindigt in 2-0.

 

FCUtrecht-FCLienden2015-20165.jpg

 

FC Utrecht – FC Lienden 2-0 (1-0)
11. Kristoffer Peterson 1-0
77. Rubio Rubin 2-0

 

Toeschouwers: 1.500.

Scheidsrechter: Sander De Brito Roque.

 

Opstelling FC Utrecht:
Filip Bednarek; Sofyan Amrabat, Gévero Markiet, Rico Strieder (85. Hamza Boukhari), Darren Rosheuvel (70. Jelle de Lange), Yannick Cortie; Nassir El Aissati (65. Adam Sarota), Mark Diemers, Bart Ramselaar (46. Fernando Quesada); Rubio Rubin (78. Rodney Antwi), Kristoffer Peterson (65. Issa Kallon).

 

Opstelling FC Lienden:
Fons Mulder; Ralph Dua, Serginho Greene, Ralph Hovestad (46. Leon Broekhof), Guido van Rijn (29. Marijn de Kler, 78. Anoush Dastgir); Christiaan van Hussen, Gregory Nelson (46. Oger Klos), Ciawar Khandan (46. Mike Vreekamp); Fathi Ben Ahmed (46. Vincent Verheul), Mark Fennebeumer (46. Erik van Eem), Mo Bendadi (46. Sabir Akachau-Achefay).

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.