Voor de eerste competitiewedstrijd ging FC Utrecht O16 met de bus van het 1e Elftal op weg naar Eindhoven. De dag begon goed.Bij de warming up was al te zien dat onze spelers er vreselijk veel zin in hadden. En dan de aftrap. Onmiddellijk was het FC Utrecht dat direct de aanval zocht. In de 4e en 5e minuut twee prachtige combinaties voorin, jammer genoeg zonder gewenste afronding. De hele eerste helft was FC Utrecht de bovenliggende partij, goed inschuivende verdedigers, goed combinatievoetbal, druk zettend en zuiver in de passing. PSV wist daar niet meer dan één mogelijkheid tegenover te zetten. Voor hetzelfde geld had het na veertig minuten 1-4 gestaan. Maar de werkelijkheid was een andere, en die telt: 0-0.

De tweede helft kwam PSV onmiddellijk anders uit de startblokken. Het team had duidelijk meer naar voren gerichte ideeën. In de 2e minuut van die tweede helft kreeg PSV dan ook een goede kans om, tegen de verhoudingen in, dat wel, op voorsprong te komen. Maar door, hoewel op het allerlaatste moment, adequaat ingrijpen van onze verdediging bleef die domper voor Utrecht uit. FC Utrecht rechtte de rug weer en, vooral op inzet en minder door te voetballen zoals de eerste helft het geval was, kwam in ieder geval het evenwicht tussen beide ploegen terug. Het werd uiteindelijk een zware veel energievergende wedstrijd. De teams raakten meer en meer vermoeid. Toch schiep FC Utrecht nog een enkele mooie kans. PSV kreeg er in blessuretijd ook nog eentje. Even aarzelde onze keeper maar onze aanvoerder schoot hem te hulp. Zo eindigde de wedstrijd zoals hij was begonnen: 0-0. FC Utrecht liet wel zien dat ze overduidelijk op de goede weg zijn.