FC Utrecht heeft zaterdagmiddag het oefenduel tegen topklasser Sparta Nijkerk gewonnen. Op sportpark Ebbenhorst versloeg de Utrechtse voetbalclub de tegenstander met 1-7.

Nacer Barazite maakte een hattrick, Gévero Markiet wist twee keer te scoren. De van origine verdediger stond in de tweede helft in de spits. Hij verving Leon de Kogel, die deze week vader is geworden.

De overige doelpunten kwamen van Yassin Ayoub en Jens Toornstra. Bij de 0-5 was het aan Sparta Nijkerk om te scoren: Jaap Jong maakte het enige doelpunt voor zijn club. De vriendschappelijke wedstrijd werd overigens vlak voor rust korte tijd stilgelegd vanwege hevige regenbuien.

Zondag speelt FC Utrecht een extra oefenduel in aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen. De spelers komen dan uit tegen het Turkse Konyaspor. Dit voetbalteam speelt in Turkije op het hoogste niveau. De reeks van uitslagen die Konyaspor tijdens zijn trainingskamp in Nederland tot nu toe boekte, is indrukwekkend. De groenwitten speelden gelijk tegen FC Twente (0-0) en versloegen Hoofdklasser AFC Arnhem (9-3) en de Eredivisionisten ADO Den Haag (4-0) en Heracles Almelo (2-1). De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Rijnvliet van SV Nieuw Utrecht en start om 15.30 uur. SV Nieuw Utrecht verzorgt de kaartverkoop. De kassa’s gaan op de wedstrijddag open om 14.00 uur. Een kaartje kost voor kinderen tot en met 13 jaar 4 euro. De entree voor iedereen van 14 jaar en ouder bedraagt 8 euro.