FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 juli » FC Utrecht vreest miljoenen mis te lopen

 

 

 

FC Utrecht hoopt in financieel opzicht beter te worden van de transfer van Michel Vorm, die van Swansea City naar Tottenham Hotspur verhuist. De Eredivisieclub bedong destijds een doorverkooppercentage van 30% van de opbrengst boven de verkoopprijs van 1,7 miljoen euro die Swansea City voor de keeper betaalde. Het is echter nog maar de vraag hoeveel geld Utrecht zal kunnen incasseren.

 


Volgens algemeen directeur Wilco van Schaik is de hoogte van het bedrag dat zijn werkgever tegemoet kan zien voorlopig onzeker. Officieel is niet naar buiten gebracht hoeveel Spurs heeft neergeteld voor de dertigjarige doelman, maar in Utrecht wordt gevreesd dat de Engelsen een list hebben bedacht om geld te besparen. Naast Vorm verruilde ook Ben Davies the Swans voor Tottenham, terwijl Gylfi Sigurdsson de omgekeerde weg bewandelt.

Die combinatie van transfers zou Swansea de mogelijkheid geven om met bedragen te schuiven. “We hopen deze week duidelijkheid te krijgen”, vertelt Van Schaik aan Voetbal International. “Het is voor ons afwachten, je hoort en leest verschillende bedragen. Daarom rekenen we onszelf nog niet rijk. Michel is een van de betere keepers in de Premier League en had bij Swansea nog een verbintenis voor twee jaar. Die club zal hem zeker niet voor een fooi hebben laten gaan.”

 Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen