Vanmiddag stond op een zonnig sportpark De Aftrap in Den Haag de wedstrijd ADO Den Haag D1 tegen FC Utrecht O13 op het programma.

Vanaf de aftrap begint FC Utrecht uitstekend aan de wedstrijd. Zet druk, neemt het initiatief, spelt met lef en bovenal ze spelen als één team. Dit resulteer in de eerste 8 minuten in twee goede kansen. In de 10e minuut levert dit het gewenste resultaat op voor FC Utrecht. Een uittrap van de keeper komt in één keer bij één van de spitsen die de bal fantastisch over de ADO keeper lobt. 0-1. ADO mag aftrappen maar FC Utrecht verovert de bal. Met een geweldig schot komt FC Utrecht op 0-2 in dezelfde minuut. Een super begin voor FC Utrecht dat niet achterover gaat leunen. In de 17e minuut omzeilt Utrecht de buitenspelval aan de rechterkant. De voorzet die volgt wordt ingeschoten en het is 0-3. In de 30e minuut wordt het zelfs 0-4 voor FC Utrecht via een snelle aanval over links en na een goede voorzet scoort FC Utrecht de 0-4 en gaat met die stand de rust in.

Na de thee is het een ander verhaal. ADO zet veel druk en dringt Utrecht naar achteren. FC Utrecht komt in de eerste 20 minuten van de 2e helft bijna niet aan voetballen toe en ADO scoort in die periode twee keer en brengt de stand terug tot 2-4. Trainer Marcel van de Net wisselt vervolgens twee keer en zet de achterste vier om.

De laatste 10 minuten komt FC Utrecht weer terug in hun spel van de 1e helft en speelt de wedstrijd professioneel uit en neemt de 3 punten mee naar de Domstad.

Een goede prestatie mannen, zeker de eerste helft. Neem dit mee naar volgende week voor de thuiswedstrijd tegen RJO/FE Excelsior.

ADO Den Haag D1 - FC Utrecht O13 2-4 (0-4)
10` 0-1 FC Utrecht
10` 0-2 FC Utrecht
17` 0-3 FC Utrecht
30` 0-4 FC Utrecht
44` 1-4 ADO Den Haag
51` 2-4 ADO Den Haag