FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 december » Goede wedstrijd maar geen punten

 

 

 

Overtuigend was het niet wat Ajax vanmiddag liet zien, maar ondanks de goede bedoelingen van FC Utrecht heeft de ploeg uit Amsterdam wel drie punten gepakt. De bezoekers speelden niet slecht en zullen het gevoel hebben dat er meer in deze wedstrijd zat, maar Ajax scoorde op de belangrijke momenten. Na de 2-0 van Klaassen deed Utrecht nog wat terug, maar een individuele actie van invaller Anwar El Ghazi besliste de wedstrijd.

Na een Europese wedstrijd eerder in de week om 12.30 uur spelen, kan nog wel eens lastig zijn. Ajax trof vanmiddag met FC Utrecht ook een fanatieke tegenstander, die altijd graag van de ploeg uit de hoofdstad wil winnen. De bezoekers begonnen goed aan het duel en zorgden voor het eerste gevaar, via Peterson. Ook daarna liet Utrecht wat aardige dingen zien, terwijl Ajax even in de wedstrijd moest komen.

 

 

Toch was de eerste goal voor de nummer twee van de Eredivisie. De bal viel na een corner voor de voeten van Serero, die van grote afstand uithaalde. De verdediging van FC Utrecht en Ruiter kwamen er niet bij en de bal vloog in het doel. Ajax begon na de openingstreffer beter te spelen en al snel was het weer raak, nu via Davy Klaassen. De Hilversummer bewees opnieuw zijn waarde voor Ajax en niet alleen met zijn goal. Hij was overal op het veld te vinden en toonde een enorme inzet.


De 2-0 was ook het gevolg van een goede periode van Ajax, waarin de aanval flink werd gezocht. Na de treffer van Klaassen leken de Amsterdammers door te zetten, maar de goal viel aan de andere kant. Rubio Rubin had aan beetje ruimte genoeg en plaatste de bal achter de uitkomende Cillessen. De spanning in de wedstrijd was terug en Ajax moest zich even aanpassen. Het publiek en misschien ook het team zelf verwachtten dat de wedstrijd beslist zou zijn, maar zo gemakkelijk gaf FC Utrecht zich niet gewonnen.

 

 

Ajax begon zwak aan de tweede helft. Utrecht kreeg wat halve kansen, maar echt gevaarlijk werd het niet voor de goal van Cillessen. Wel moest Ajax oppassen bij corners. Ramon Leeuwin liet zich goed zien en was een aantal keer dichtbij een treffer uit een hoekschop. Ook verkeek Cillessen zich op een voorzet, die op de paal terecht kwam. Toen El Ghazi in de ploeg kwam voor Kishna werd het duel dan toch nog beslist. Koud in het veld begon hij aan zijn eerste actie en na het wegzetten van de FC Utrecht-defensie was het gelijk raak. Met een geplaatst schot versloeg El Ghazi doelman Ruiter en maakte hij de 3-1.

Ondanks de achterstand bleef FC Utrecht het proberen, maar de bal ging er niet in. In de slotfase leek Ajax het wel te geloven en werd de voorsprong verdedigd. Ajax speelde niet geweldig, maar het was wel goed genoeg voor Ajax, dat in het spoor van PSV blijft. Wanneer PSV niet wint van FC Twente is de ploeg uit Amsterdam koploper in de competitie.

 

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen