FC Utrecht was zaterdag in eigen huis veel beter dan een zwak FC Groningen, maar scoorde 'slechts' twee keer: 2-0. Bart Ramselaar zette zijn ploeg na een half uur op voorsprong en pas in blessuretijd zorgde Timo Letschert voor de beslissing bij de eerste competitiezege van de ploeg van trainer Erik ten Hag. Utrecht heeft nu vijf punten uit vier wedstrijden. Groningen heeft één punt minder.

De eerste helft voltrok zich in een tempo dat uitstekend paste bij de lome zomeravond in de Utrechtse Galgenwaard. De thuisploeg domineerde, maar creëerde weinig kansen. Haller was na een kwartier even dichtbij toen hij kwam inglijden, maar zijn inzet rolde via doelman Sergio Padt naast. De eerste grote kans kwam even later verrassend genoeg aan de andere kant. Bryan Linssen kapte zijn tegenstander uit en kon vrij inschieten, maar wachtte te lang en zag zijn schot geblokt worden.

Na een half uur spelen werd het toch 1-0 voor de Utrechters. Een overstapje van Haller op een steekpass van Sean Klaiber zette Bart Ramselaar alleen voor de keeper. Padt had het schot bijna, maar zag de bal toch achter zich in het doel caramboleren. Ramselaar had de score kort daarna direct kunnen verdubbelen, maar zijn kopbal op aangeven van Willem Janssen ging van dichtbij naast. FC Groningen kon er weinig tegenover stellen en startte de tweede helft dan ook met twee wijzigingen. De deze week vastgelegde aanwinst Hedwiges Maduro kwam erin ten koste van Simon Tibbling en Danny Hoesen nam de plaats over van Lorenzo Burnet.

Veel veranderde er niet door die zet van trainer Erwin van de Looi. Utrecht bleef domineren en vooral na een uur spelen hing een beslissing in de lucht. Haller kopte hard naast op een voorzet van Louis Nganioni en even later krulde de Fransman net naast. Nacer Barazite op zijn beurt kwam met zijn schot niet voorbij Padt. Een vrije trap van Yassin Ayoub belandde tien minuten voor tijd op de kruising. Pas in blessuretijd viel de beslissing toen Letschert diep werd gestuurd en met een hard en hoog schot de Galgenwaard bevrijdde van spanning.

FC Utrecht - FC Groningen 2-0 (1-0)
29. Bart Ramselaar 1-0
90+4. Timo Letschert 2-0

Gele kaarten: Sean Klaiber (FC Utrecht), Jesper Drost en Jarchinio Antonia (beiden FC Groningen).

Toeschouwers: 14.507.

Scheidsrechter: Richard Liesveld.