FC-Utrecht.org
Home » Rubrieken » Extra » Dossier Voetbalvrouwen » Nives Zeljković

 

 

 

Nives Zeljković

ex-echtgenote van Dino Drpić

Kroatisch international, voormalig speler van Dinamo Zagreb, thans clubloos

 

 

Nives Zeljković (18 december 1981) is een Kroatische zangeres, model en columniste. Zij is bekend onder haar artiestennaam Nives Celzijus, soms geschreven als Nives Celsius.

Nives is geboren in Zagreb, destijds Joegoslavië, als dochter van een Servische vader en een Kroatische moeder. Haar ouders scheidden nog voor haar geboorte. Tijdens de Kroatische Onafhankelijkheidsoorlog woonde Nives met haar moeder in Kroatië. Hier werd zij veel gepest om haar Servische achternaam. Volgens eigen zeggen is zij op haar zestiende verkracht door een speler van Dinamo Zagreb, maar zij weigert de naam van de speler te noemen. Bij Dinamo heeft zij ook haar latere echtgenoot Dino Drpić ontmoet.

Nives en Dino zijn getrouwd in 2005 en hebben samen twee kinderen, Leon and Taiša. In 2008 kwam het stel groot in het nieuws toen zij tijdens een vakantie op het eiland Krk werden gearresteerd. Hun zoon Leon was ten onrechte aangezien voor het in Portugal vermiste Engelse meisje Madeleine McCann. In 2009 zorgde Nives voor ophef door als gast van een Servische televisieshow te verklappen dat Dino en zij seks hadden gehad op de middenstip van Stadion Maksimir. Dit leidde tot zoveel onrust onder de supporters van Dinamo dat Dino uiteindelijk werd verhuurd aan Karlsruher SC. In 2014 zijn Nives en Dino gescheiden.


 

28 stemmen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen