FC-Utrecht.org
Home » Nieuws » Harry van den Ham vertrekt bij FC Utrecht

 

 

 

Na Hoofdtrainer Robby Alflen en Technisch Adviseur Co Adriaanse vertrekt ook Senior Coach Harry van den Ham na dit seizoen bij FC Utrecht.

HarryvandenHam2.jpg

 

In het contract van Van den Ham was op voorspraak van de trainer een evaluatiemoment opgenomen na één seizoen, omdat de funktie Senior coach voor Harry van den Ham nieuw was. De afgelopen weken hebben club en trainer deze evaluatie gehad. Van den Ham gaf aan uitstekend gewerkt te hebben met de staf, maar toch weer graag op eigen benen te willen staan.

 

Voor Van den Ham zou zijn persoonlijke situatie flink veranderen door het vertrek van Alflen en Adriaanse. Met de aanstelling van Erik ten Hag en Jean-Paul de Jong zou hij puur assistent worden, terwijl hij nu in de trainersstaf ook een rol heeft als mentor naast de onervaren Alflen. 'Daar voel ik me te veel hoofdtrainer voor', zegt hij in gesprek met Voetbal International.

 

Voor Van den Ham is het de derde keer dat hij als assistent-trainer bij FC Utrecht vertrekt. 'Je kunt gerust stellen dat FC Utrecht en Harry van den Ham geen gelukkig huwelijk vormen. Ook als speler ben ik namelijk al drie keer bij de club teruggekomen. Het is dus al de zesde keer dat ik hier vertrek. Jammer, want ook aan Frans van Seumeren bewaar ik goede herinneringen, een echt mensenmens.'

 

harryvandenham-1.jpg

 

De zestigjarige Van den Ham kwam vorige zomer over van FC Dordrecht, dat hij met spectaculair voetbal naar de Eredivisie loodste. Hij tekende voor twee jaar bij FC Utrecht, met een optie op een derde jaar. De verwachtingen waren dan ook hoog in de Domstad, vanuit beide partijen. 'En hadden we zes punten meer gehad, deden we gewoon mee om Europees voetbal. Maar we hebben te vaak onnodig puntverlies geleden tegen de kleintjes, zo is het nou eenmaal.'

 

Nu de kogel door de kerk is, gaat Van den Ham snel weer op zoek naar een nieuwe club. 'Ik hoop weer ergens hoofdtrainer te worden, het niveau maakt me niet eens zo veel uit.' In het verleden werkte hij onder meer als hoofdverantwoordelijke bij Telstar, FC Oss en FC Dordrecht.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.