FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 februari » Clubleiding erkent foute inschatting en schorst Kali alsnog

 

 

 

Anouar Kali kreeg gisteren in de wedstrijd tegen PEC Zwolle zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Toch is hij door de KNVB als gevolg van een fout van scheidsrechter Siemen Mulder, niet geschorst voor het duel van woensdag tegen Willem II. Mulder noteerde niet de naam van Kali, maar die van diens teamgenoot Jeff Hardeveld op het wedstrijdformulier. Die vormfout is volgens de KNVB niet terug te draaien, meldt FOX Sports vandaag. Wel wordt Hardeveld de kaart kwijtgescholden.

 

kali2-1.jpgDe fout van Mulder pakt nadelig uit voor Kali en FC Utrecht. De middenvelder komt woensdag sowieso niet in actie, omdat hij door zijn club voor twee weken is geschorst. Was hij woensdag reglementair uitgesloten geweest, dan had die straf geen pijn gedaan. Kali blijft door de vergissing van Mulder op vier gele kaarten staan. Dat betekent dat hij bij een volgende kaart alsnog automatisch voor één duel geschorst wordt door de voetbalbond.

 

De clubleiding van FC Utrecht ging maandag diep door het stof. Bij monde van algemeen directeur Wilco van Schaik deelt de club op de website mede dat het grove blunder heeft gemaakt door Anouar Kali aanvankelijk niet te schorsen, nadat hij op de training een teamgenoot een kaakbreuk sloeg.

 

“Dat is een grote inschattingsfout geweest”, erkent Van Schaik zijn fout. “We hebben toen, in de hectiek van de week, gemeend het snel te moeten oplossen en nog vóór aanvang van de volgende training een strafmaat bepaald. Die stond, bij nader inzien, niet in verhouding tot wat er zich op het trainingsveld tussen Anouar en Kristoffer heeft afgespeeld. Op dat moment hebben we niet goed ingeschat wat de gevolgen van deze beslissing waren. Ik heb er spijt van dat ik niet direct tot het opleggen van een schorsing ben overgegaan. Met diezelfde gedachte kwam Robby Alflen vanochtend bij mij binnen, dus toen wist ik het zeker.”

 vanschaikbellem-1.jpg

 

“Het heeft het hele weekend aan mij geknaagd”, gaat Van Schaik verder. “Moreel gezien is mijn beslissing onjuist geweest. Ik kan mezelf niet recht in de spiegel meer aankijken. Ik vraag de mensen in mijn organisatie om open en eerlijk te zijn. Om fouten toe te geven op het moment dat zij deze maken. Dan moet ik een voorbeeld zijn.”

 

“Tijdens de interviews die Anouar gaf na afloop van de wedstrijd van gisteren tegen PEC Zwolle, gaf hij duidelijk aan dat wat hij had gedaan tijdens de training, fout was. Hij maakte excuses voor zijn onverantwoordelijke gedrag. Ook ik ga nu door het stof. Wij hadden hem moeten schorsen, maar deden dat aanvankelijk niet. Dat doen we nu alsnog. Ik bied mijn excuses aan een ieder aan die zich gekwetst voelt of zich tekort gedaan voelt naar aanleiding van mijn foutieve beslissing. Als eindverantwoordelijke neem ik nu mijn verantwoordelijkheid, al besef ik me dat ik dat eerder had moeten doen.”

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.