FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 januari » De catering gaat betere koffie schenken

 

 

 

 

In het assortiment van FC Utrecht worden per direct enkele wijzigingen doorgevoerd. Er wordt vanaf zondag, als FC Utrecht een thuiswedstrijd speelt tegen sc Heerenveen, koffie van een ander merk geschonken: Smit & Dorlas. Bovendien worden er nieuwe hamburgers en gehaktballen geïntroduceerd. In alle drie de gevallen betreft het pilots, die bij gebleken geschiktheid worden voortgezet in het nieuwe seizoen.

 


Daar staat een prijsverhoging tegenover. De muntprijs bij FC Utrecht is sinds 2008 1 euro en gaat per 18 januari 2015 1,25 euro bedragen. Dit heeft tot gevolg dat een kop koffie vanaf 18 januari 1,25 euro kost. Bier en frisdrank zijn vanaf deze datum te verkrijgen vanaf 2,50 euro. Het betreft de eerste prijsstijging sinds jaren. Met de extra omzet die door de prijsverhoging wordt gerealiseerd, tracht FC Utrecht een kwaliteitsslag te maken in het assortiment, de uitstraling van de verkooppunten en training van personeel.

Sinds 1 augustus verzorgt FC Utrecht de publiekscatering in Stadion Galgenwaard zelf, waar dit voorheen werd gedaan door Maison van den Boer. Na een half seizoen pionieren, is deze periode in de winterstop geëvalueerd. Daarnaast is een vergelijking gemaakt met de prijzen van de publiekscatering bij andere clubs in de Nederlandse Eredivisie. Hieruit blijkt dat FC Utrecht ondanks de prijsverhoging die nu wordt doorgevoerd, met de hoogte van zijn prijzen nog altijd niet tot de ‘duurdere’ clubs behoort.

De counterhoofden en supervisors die actief zijn in de publiekscatering van Stadion Galgenwaard kregen afgelopen dinsdag tijdens een bijeenkomst voorlichting over het belang van catering op een wedstrijddag. De cursus maakt deel uit van een reeks trainingen, die FC Utrecht organiseert voor de medewerkers die op wedstrijddagen in Stadion Galgenwaard actief zijn.

Afgelopen dinsdag kreeg het zogeheten kernteam van cateringmedewerkers van Stadion Galgenwaard voorlichting over het belang van catering op een wedstrijddag. Supporterscoördinator Robert Junier opende de bijeenkomst met een voordracht over wat FC Utrecht voor supporters betekent én hoe belangrijk goede catering bij de thuiswedstrijden is. Op dat laatste thema zoomden vervolgens ook twee zogeheten crowdmanagementexperts in.

De cursus, mede mogelijk gemaakt door Heineken en 68 Degrees, was van hoog niveau, zo vond Coördinator Publiekscatering Marieke Holleman van FC Utrecht. "De leden van het kernteam werden duidelijk geraakt door het mooie betoog van Robert en de voordrachten van Frank Wijnveld en Paul van der Aa, die daarna het woord namen. Vervolgens gingen zij zelf actief aan de slag met het oefenen van de leerstof."

Holleman organiseert komende maand al de volgende training. Nadat eerder dit seizoen al een taptraining werd gegeven, staat dan een bijeenkomst op de rol over hoe je een verkooppunt optimaal kunt inrichten voordat de rust van de wedstrijd begint. "Elk seizoen willen we vier á vijf trainingen organiseren voor onze medewerkers. We willen dat ze zich verbonden voelen bij de club en dat ze beseffen dat ze het visitekaartje van FC Utrecht zijn op wedstrijddagen. Als cateringmedewerker in Stadion Galgenwaard krijg je de kans wat te leren, word je gewaardeerd en belangrijk gevonden. Dat moet zich doorvertalen in het contact van de cateringmedewerkers met de supporters van FC Utrecht. Dáár doen we het uiteindelijk allemaal voor." 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen