Jong FC Utrecht heeft de eerste overwinning van het seizoen geboekt in de competitie. Thuis op Sportcomplex Zoudenbalch werd het 3-1 tegen Jong Almere City FC. De Utrechtse doelpunten kwamen op naam van Kevin van Kippersluis, Sean Klaiber en Romano van der Stoep. Voor Almere City scoorde oud-FC Utrecht-speler Enzio Boldwijn.

Na twee keer gelijkgespeeld te hebben, was Jong Utrecht erop gebrand om de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Vanaf het eerste fluitsignaal werd er fris gevoetbald met druk naar voren. Ook Almere City wilde voetballen, waardoor een leuke wedstrijd ontstond. In het begin van de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Over en weer wisten beide partijen voor de goal te komen, zonder dat echt grote kansen werden gecreëerd. Jong FC Utrecht trakteerde het publiek af en toe op mooie combinaties en knappe soloacties, maar de afronding was onvoldoende.

In de 34ste minuut was het wel raak. Een goedlopende combinatie over rechts leidde de eerste goal in. Mark Diemers gaf na een goede loopactie de bal breed op Elroy Pappot, die met een hakje in het strafschopgebied de bal klaarlegde voor Kevin van Kippersluis. De aanvaller rondde keurig af en zette daarmee een verdiende 1-0 op het scorebord. Direct na deze goal was er een grote kans voor Almere City. Keeper Paul van der Helm kon net redding bieden, waarna Yannick Cortie de bal kon opruimen vanaf de doellijn. Aan de overkant kwam een mooi schot van Sean Klaiber op de paal terecht, waardoor de stand 1-0 bleef bij rust.

Twintig minuten na de openingsgoal was het weer raak voor Jong FC Utrecht. Romano van der Stoep kwam rechts op en gaf een voorzet op maat op Sean Klaiber. Het schot van de middenvelder werd door de keeper nog met de vingertoppen geraakt, maar rolde alsnog in de verre hoek: 2-0.

Kansen voor beide teams volgden, waarbij Paul van der Helm een keer reddend moest optreden toen Enzio Boldewijn alleen voor hem verscheen. Voor FC Utrecht lukte het Van Kippersluis en Van der Stoep na mooie acties niet om de score uit te breiden. In de 67ste minuut was het alsnog raak voor Almere City. Na een foutje op het Utrechtse middenveld kwam de bal uiteindelijk bij Enzio Boldewijn. Hij profiteerde optimaal van deze kans en zette de stand op 2-1.

FC Utrecht liet Almere City niet lang genieten van de aansluitingstreffer en maakte direct duidelijk de voorsprong niet meer uit handen te willen geven. Vijf minuten later was de voorsprong weer twee doelpunten voor FC Utrecht. Thijs van Hofwegen zag zijn schot nog gekeerd door de keeper, maar deze moest de bal wel loslaten. Romano van der Stoep reageerde alert en schoot de rebound binnen: 3-1. In de resterende tijd hield FC Utrecht de controle en waren er nog kleine kansen voor beide teams. Zo schoot Yannick Cortie van net over de middenlijn rakelings naast en kon Paul van der Helm in twee instanties redding bieden op een afstandschot van Almere City. Ook doelman van Almere City moest zich nog één keer strekken om een knap schot van Van Kippersluis te keren. Doelpunten vielen er niet meer, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor Jong FC Utrecht.

Trainer Ab Plugboer was tevreden met deze overwinning. “Er werd agressief gespeeld met veel beleving en initiatief. Ik denk dat we verdiend gewonnen hebben,” sprak hij na afloop.

Scoreverloop:
34’ 1-0 Kevin van Kippersluis
54’ 2-0 Sean Klaiber
67’ 2-1 Enzio Boldewijn
72’ 3-1 Romano van der Stoep

Scheidsrechter Merlijn Gerritsen

Opstelling Jong FC Utrecht: Paul van der Helm, Mark Diemers (70’ Thijs van Hofwegen), Yannick Cortie, Elroy Pappot (70’ Nassir el Aissati), Jordi Balk, Romano van der Stoep (76’ Gyliano van Velzen), Kevin van Kippersluis, , Sean Klaiber, Myenty Abena, Daniël van Son, Laurens van der Voort.