FC Utrecht O17 heeft dit weekeinde goede zaken gedaan in de subtop van de eredivisie B-junioren. De mannen van trainer Claudio Braga versloegen  Vitesse B1 door een doelpunt vlak na rust met 1-0. Het veld op een kil Zoudenbalch was zwaar en in de eerste helft leek het wel of FC Utrecht daar veel moeite mee had. Er werd onvoldoende druk gezet op de verdediging van de Arnhemmers en Vitesse kon er dan ook gemakkelijk onderuit voetballen. Na zo’n twintig minuten viel de eerste grote kans te noteren en die was voor Vitesse, keeper Bodhi Prinssen verkleinde zijn doel echter prima en wist een achterstand te voorkomen. Nadat hij even later een tweede kans van Vitesse onschadelijk had gemaakt, kreeg ook Utrecht eindelijk een kans. Het schot van Karim Loukili werd door Vitesse keeper Zachariadis tot hoekschop verwerkt. Al met al kon Utrecht zijn handen dichtknijpen met de 0-0 ruststand.

Na rust een ander Utrecht dat de intenties van de Utrecht Academie wat beter kon neerzetten. Na vier minuten een prachtige aanval via veel schijven waarbij Quinten Lacrum zijn schot via een Vitesse verdediger onhoudbaar in de bovenhoek zag verdwijnen: 1-0. FC Utrecht zag daarna nog enkele kansen onbenut, maar kwam bij een aantal Vitesse tegenstoten niet ongelukkig met de schrik vrij. Met enkele verse krachten wist Utrecht tenslotte de 1-0 over de streep te trekken.Alhoewel de algemene mening was dat Utrecht met een overwinning misschien iets te veel had gekregen, sprak  trainer Claudio Braga toch van een terechte zege: “In de eerste helft zetten we niet hoog genoeg druk en waren slordig in balbezit. Ik vond echter dat we op basis van een goede tweede helft een terechte voorsprong verkregen en als team keihard voor elkaar hebben geknokt om deze te behouden.”