FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 januari » Opstootje op training FC Utrecht

 

 

 

FC Utrecht heeft Anouar Kali een boete opgelegd nadat hij op de donderdagtraining zowel fysiek als verbaal in aanvaring kwam met teamgenoot Kristoffer Peterson. De Zweed heeft aan het incident een kaakbreuk overgehouden. Hij is zes tot zeven weken uitgeschakeld.

 

kali2.jpg

 

 

Bovenop de boete heeft de Utrechtse clubleiding Kali gestraft. Directeur Wilco van Schaik wil niet ingaan op de inhoud daarvan. Kali zit in elk geval zondag tegen PEC Zwolle gewoon bij de wedstrijdselectie.

,,Het gaat er in het heetst van de strijd vaker fel aan toe op trainingen, maar gisteren is er een grens overschreden. Anouar is een jongen die altijd wil winnen, heeft eigenschappen waarvoor we hem graag in de ploeg hebben, maar nu is hij te ver gegaan. Hij heeft zijn excuses gemaakt aan Kris en de groep, dat heeft indruk gemaakt.''

Het ging mis toen Kali gisteren bij kleine partijtjes in een ploeg zat die wedstrijd op wedstrijd verloor. Een felle tackle op Peterson, die keer op keer scoorde, was het begin van een fiks opstootje. Daarbij viel een rake klap.

Terwijl de Zweed afdroop moest Kali in bedwang worden gehouden door Timo Letschert en spitsentrainer Danny Koevermans. Ook met hem kreeg Kali het fysiek en verbaal aan de stok, alvorens hij gekalmeerd kon worden. Pas gisteravond laat bleek de ernst van de uitgedeelde klap. Toen Peterson last bleef houden van zijn kaak, werd bij een röntgenfoto duidelijk dat er een breuk zichtbaar was.

 

Peterson heeft vanmorgen de excuses van Kali geaccepteerd. ,,Ik ben er écht niet boos om, baal alleen dat ik zo lang langs de kant sta. Juist nu ik voetballend zoveel stappen maak. Anouar zei sorry, ik zag dat hij het meende. Voor mij is de kous af.'

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.