FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 maart » FC Utrecht neemt afscheid van Alflen en Adriaanse

 

 

 

FC Utrecht slaat na dit seizoen een nieuwe weg in. De Eredivisionist laat woensdag weten dat trainer Rob Alflen de rit nog wel uitzit, maar niet meer voor de groep staat in het seizoen 2015/16.  Vorig jaar zomer trad Alflen in dienst als hoofdcoach in de Domstad. Hij tekende toen voor één jaar en gaandeweg het seizoen zouden beide partijen kijken, of er behoefte was aan een tweede jaar. Wilco van Schaik legt namens FC Utrecht uit dat de samenwerking nu is geëvalueerd en dat men tot het inzicht is gekomen, dat de huidige constructie niet ideaal is voor de toekomst.

 

alflen.jpg

 

Helemaal ontevreden is en was FC Utrecht niet over zijn trainer. “Onder zijn leiding zijn we weer aanvallend gaan voetballen en zijn diverse jonge jongens doorgebroken en zichtbaar beter geworden. Het spelbeeld en de behaalde resultaten zijn echter onevenwichtig. Daarnaast hebben we over meer zaken gesproken met betrekking tot de toekomst”, aldus Van Schaik. “Hier verschillen we, zo blijkt na één jaar samenwerking, teveel van mening en visie.”

Alflen denkt er hetzelfde over, laat hij weten via de clubwebsite. De enige basis om volgens hem samen te blijven werken, is honderd procent vertrouwen. “We hebben naar elkaar uitgesproken hoe we dit seizoen hebben ervaren en hoe we over de toekomst denken. Plussen en minnen hebben we benoemd, en we zijn tot de conclusie gekomen dat de basis onvoldoende was om met elkaar door te gaan op de ingeslagen weg.”

 

adriaanse.jpg

 

Ook technisch adviseur Co Adriaanse blijft niet verbonden aan FC Utrecht: hij legt zijn taken aan het eind van dit seizoen neer. "Mijn opdracht is niet geslaagd, dus heb ik besloten niet verder te gaan,” zegt Co Adriaanse over zijn besluit zijn taken bij FC Utrecht als technisch adviseur neer te leggen. "Ik ben samen met Robby Alflen gestart bij FC Utrecht en ben nauw betrokken geweest bij zijn functioneren. Voor mij persoonlijk was de rol als adviseur een andere rol dan ik gewend was. Ik denk dat ik heb onderschat hoe minimaal mijn invloed is het op het eindresultaat, op het veld."

Algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht respecteert het besluit van Adriaanse. "Co heeft absoluut toegevoegde waarde in ons voetbalbedrijf”, zegt de directeur. "Hij heeft echter geconcludeerd dat hij dit jaar niet voldaan heeft aan zijn eigen norm. De afspraak was om na één jaar te evalueren. Dat is gebeurd."

 

harryvandenham.jpg

 

Assistent Harry van den Ham blijft mogelijk wel werkzaam bij FC Utrecht. De ervaren trainer heeft een contract tot de zomer van 2016 en benadrukt in gesprek met Voetbal International dat het vertrek van Alflen geen gevolgen voor hem hoeft te hebben. Van den Ham kan gewoon blijven, laat hij weten. "Het is niet zo dat ik nu uit solidariteit met Robby opstap aan het einde van dit seizoen. Daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht", geeft hij aan. Wel gaat er uiteraard één en ander veranderen voor Van den Ham, want hij werkt dit seizoen nauw samen met Alflen. De voormalig hoofdcoach van FC Dordrecht verwacht dat hij binnenkort rond de tafel gaat zitten met de clubleiding. "Maar tot die tijd wil ik niet op de zaken vooruitlopen. Prioriteit is om het seizoen tot een goed einde te brengen." Van den Ham vindt het jammer dat Alflen moet vertrekken. "Ik vind dat we dit seizoen veel pech hebben gehad met blessures, maar ook in wedstrijden. We hadden ook negen punten meer kunnen hebben en dan zag de situatie er heel anders uit. Maar dat telt niet. Dat weet Robby ook. En dan is hij ook heel realistisch."

 

dijkhuizen-1.jpg

 

Na de breuk met Robby Alflen zingt de naam van Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen rond in de Domstad, maar Dijkhuizen drukt die speculaties eigenhandig de kop in. Hij staat niet open voor een overstap naar FC Utrecht. "Dat mijn naam wordt genoemd is misschien wel logisch. Frans van Seumeren heeft mijn naam weleens laten vallen. Ik ben daar speler en spitsen-trainer geweest en ik presteer prima bij Excelsior. Maar laat mij nog maar even met rust. Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij Excelsior. Bovendien heb ik nog een doorlopend contract. Maar ik heb natuurlijk wel ambitie en in de toekomst zou FC Utrecht prachtig zijn." Dijkhuizen schuift Jean-Paul de Jong naar voren. "Voor mij is er maar één kandidaat en dat is Jean-Paul. Dit is voor hem een mooi moment om in te stappen. Hij doet het geweldig bij FC Eindhoven. Met zijn verleden en gezien de prestaties in Eindhoven is hij dé topkandidaat", vertelt hij aan Voetbal International.

De Jong speelde jarenlang op het middenveld van Utrecht en heeft nog steeds een speciaal plekje in het hart van de supporters. Als trainer van Eindhoven maakt hij dit seizoen grote indruk. Met nog zeven competitiewedstrijden voor de boeg bezet de club de tweede plaats in de Jupiler League.

Dijkhuizen vindt het opvallend dat Alflen en ook Co Adriaanse na één jaar opstappen in Utrecht. "Maar dat geeft ook direct aan dat het een moeilijke club is om te werken, zeker als relatief onervaren coach. Maar tegelijkertijd ook een club met mogelijkheden als je kijkt naar de enorme achterban."

 
 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.