FC-Utrecht.org

 

De Grote FC Utrecht Quiz

Speelronde 2

 

 

 

1. Wanneer maakte Leo van Veen zijn belangrijkste Utrechtse goal?

 

2. Welke voormalige FC Utrecht-middenvelder werd in 2009 veroordeeld wegens handel in cocaïne?

 

3. In augustus 1998 overleed Adem Kök, speler van FC Utrecht 2, als gevolg van een auto-ongeluk. Hij was bezig aan zijn vijfde seizoen bij FC Utrecht. Welk Utrechts supertalent overleed eveneens door een auto-ongeluk?

 

4. Welke speler liet ooit zijn broek zakken boven het gezicht van een tegenstander?

 

5. Welke twee latere spelers van FC Utrecht speelden eind jaren '70 samen in het schoolelftal van het Thorbecke?

 

 

Associatie: Wie zoeken we?

 


6.    Pipo - Poker - Al-Ittihad

 

7.      Vechten - Hartafwijking - Talent van het Jaar

 

8.      Kuyt - Katwijk - Quick Boys

 

9.    Saoedi Arabië - Qatar - Cyprus

 

10.  Vinger - Contractbreuk - Donny


 

De antwoorden worden volgende week gegeven, onder de vragen van speelronde 3.

 

 

 

Antwoorden Speelronde 1

 

 

 

1. Wat is de naam van de grensrechter die ooit een open brief schreef aan alle supporters van FC Utrecht om zich te verontschuldigen voor een gemaakte fout?

Ronald Kloeg

 

2. Voor welke fout verontschuldigde hij zich?

Op 12 mei 2002 speelden Ajax en FC Utrecht de bekerfinale. Vlak voor tijd stond FC Utrecht met 1-2 voor. In de 93e minuut, 30 seconde voor het verstrijken van de blessuretijd scoorde Wamberto de gelijkmaker voor Ajax. Het ontging grensrechter Kloeg dat Wamberto daarbij twee meter buitenspel stond. In de verlenging scoorde Ibrahimovic de 3-2 voor Ajax, dat daarmee de beker won.


3. Welke twee oudspelers van FC Utrecht waren international van Guadeloupe?

Franck Grandel en Loïc Loval

 

4. Op welke leeftijd werd Han Berger voor het eerst aangesteld als hoofdtrainer van FC Utrecht?

Han Berger was 25 jaar toen hij op 1 januari 1976 als opvolger van Jan Rab werd aangesteld als trainer van FC Utrecht. Slechts twee spelers in de selectie waren jonger dan de trainer.

 

5. Van welke twee oudspelers van FC Utrecht heeft ook de vader een verleden als speler van de club?

Wij doelden op Rick Kruys (zoon van Gert Kruys) en Gert van Hanegem (zoon van Willem van Hanegem), maar zoals MikeB zeer terecht opmerkte: dit geldt ook voor Gianluca Nijholt, zoon van Luc Nijholt die in het seizoen 88/89 uitkwam voor FC Utrecht.

 

Associatie: Wie zoeken we?

 


6.    Voorzitter - Cruyff - 1 april

Theo Aalbers was in 1988 voorzitter van FC Utrecht en samen met Cor Coster, Johan Cruijff, Pieter Winsemius en Eric Vilé betrokken bij een project met codenaam 'FC Uitweg' om FC Utrecht over te nemen en om te toveren in een internationale topclub. De plannen kwamen op 1 april in het nieuws, waardoor iedereen dacht dat sprake was van een 1-april grap.

 

7.     Aberdeen - Dortmund - FC Utrecht

Scott Booth speelde achtereenvolgend voor Aberdeen, Dortmund en FC Utrecht, om vervolgens via Vitesse en FC Twente terug te keren naar Aberdeen.

 

8.      Espel - Heerenveen - Liesdek

Pieter Bijl, geboren in Espel, kwam in 1990 via Heerenveen bij FC Utrecht. Hij moest de club in 1994 gedwongen verlaten nadat bekend werd dat hij had liggen rommelen met de vrouw van medespeler Marcel Liesdek.

 

9.    Voorzitter - Leefbaar Utrecht - van Dop

Broos Schnetz was in 2007 enkele dagen voorzitter van FC Utrecht, nadat Jan Willem van Dop op nonactief was gezet. Van Dop haalde via de rechtbank alsnog zijn gelijk en keerde drie dagen later terug als voorzitter. Broos Schnetz is vooral bekend als compagnon van Henk Westbroek. Samen waren zij de oprichters van Leefbaar Utrecht en zijn zij eigenaar van rockcafé Stairway to Heaven.

 

10.  Keeper - Kanarie - Panter

Frans de Munck was de keeper van DOS toen dit elftal in 1958 landskampioen werd. DOS had de bijnaam 'Kanaries' vanwege het gele tenue. De Munck kreeg zijn bijnaam 'De Zwarte Panter' vanwege zijn zwarte keeperskleding, dito haardos en vaak katachtige reddingen.

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen