Alhoewel de uitslag anders doet vermoeden had FC Utrecht O19 in aanvang best wat moeite met het spel van de gasten uit Heerenveen. Het elftal van trainer Robin Pronk wist na een 1-0 ruststand uit te lopen naar een ruime overwinning van 4-0. In de eerste 20 minuten was het van Utrechtse kant onrustig, met snel balverlies en met weinig daadkracht. Dat had ook te maken met de wijze waarop sc Heerenveen speelde. Zij stoorden de Utrechtse opbouw vrij snel en maakten het zo moeilijk om in het spel te komen. De grootste kansen waren daardoor voor de Friezen. Vooral in de 12e minuut was het even billen knijpen op de Utrechtse bank, toen Tarik Kada zijn spits Pascal Huser vrij voor doelman Heus zette. De kopbal ging naast. En ook was er nog de situatie, dat de Friese voorwaartsen zichzelf vrij speelden en niet eens zo ver naast schoten.

Langzaam kwamen de gastheren in hun eigen spel en dat resulteerde in de 22e minuut in een 1-0 voorsprong. Een diepe bal van Collin Seedorf werd met gevoel doorgekopt door Gyrano Kerk. Doelman Robin Kist verkeek zich er op en moest de bal lossen. Rodney Antwi was er als de kippen bij om met het hoofd het laatste zetje te geven. En op het halve uur was daar de 300% kans voor Hamza Boukhari. Een goed uitgespeelde combinatie met Gyrano Kerk ging daaraan vooraf. Boukhari schoot echter te zacht en niet geplaatst in, zodat doelman Kist kon redden. Daarna volgde een fase, waarin het spel zich voornamelijk tussen de beide strafschopgebieden afspeelde. Op slag van rust was er nog een kans voor Gyrano Kerk. Maar hij schatte de dieptepass van Joey Papamelodias onvoldoende op waarde en schoot ruim voorlangs.

De tweede helft begon eigenlijk net als de eerste. Weer had FC Utrecht tijd nodig om terug te komen in het spel maar toen die fase eenmaal voorbij was, was er geen houden meer aan. Goed storen op het middenveld leverde balbezit op voor Bart Ramselaar en hij zette Gyrano Kerk aan het werk. Zijn voorzet werd half en half door Hamza Boukhari gecontroleerd. De afvallende bal was duidelijk voor Bart Ramselaar. Hij tekende voor de 2-0. Even later had sc Heerenveen een levensgrote kans om de aansluitingstreffer binnen te werken. Matig en onrustig uitverdedigen bracht de Friezen in balbezit. De lage en strakke voorzet ging voor het Utrechtse doel langs. Bij de tweede paal stond de laatste in rij die nog enig gevaar kon uitrichten,  de snelle Max de Boom. Hij gleed echter uit en de bal rolde, op een halve meter afstand, tergend langzaam achter hem langs. Weg kans.

In de 72e minuut stelde Hamza Boukhari alsnog orde op zaken. Nadat Sofyan Amrabat weggestuurd werd door Gyrano Kerk dook Boukhari voor het doel op, waar hij de voorzet van Amrabat binnenknikte. Doelman Kist zag er daarbij niet goed uit. En 3 minuten later was het helemaal gespeeld. Gyrano Kerk maakte een heel fraai doelpunt. Hij zag doelman Kist voor zijn doel staan en met een lepe bal over hem heen scoorde hij via de binnenkant van de verste paal de 4-0.

FC Utrecht kwam daarna goed beschouwd niet meer in de problemen en kon de 3 punten in Utrecht houden.

Vrolijke gezichten na afloop in de kleedkamer, natuurlijk. Ook bij trainer Robin Pronk. “Afgezien van een paar fases in de wedstrijd zijn we eigenlijk niet zo in de problemen geweest. De eerlijkheid gebied te zeggen dat, daar waar wij op voorsprong kwamen, sc Heerenveen al gescoord had moeten hebben. Nu gingen wij met een 1-0 voorsprong rusten. In de tweede helft is de score professioneel uitgebouwd. Een compliment aan iedereen die zijn bijdrage aan deze teamprestatie heeft geleverd.”

FC Utrecht O19 - sc Heerenveen 4-0
22.          1-0         Rodney Antwi
64.          2-0         Bart Ramselaar
72.          3-0         Hamza Boukhari
75.          4-0         Gyrano Kerk