04 oktober 2013

FC Utrecht - Standaard Luik 1-3

Nadat de vrouwen van FC Utrecht afgelopen dinsdag verdiend gelijkspeelden tegen Telstar, vandaag Standard Luik, de ploeg die vorig seizoen tot op de laatste dag meedeed voor het kampioenschap van de Bene League.

Al snel blijkt dat Standard over een uitstekende ploeg beschikt, zij domineren de gehele wedstrijd en ondanks alle goede bedoelingen van FC Utrecht, is deze tegenstander gewoon een maatje te groot.
In de eerste helft scoren respectievelijk Lewerissa in de 19e en Schoenmakers in de 24e minuut voor de Belgen. Voor het Belgische doel wordt het, behalve bij een aantal corners, nauwelijks gevaarlijk.

In de tweede helft eigenlijk eenzelfde beeld, Utrecht probeert het wel, werkt hard maar komt tekort. In de 51e minuut zet Schoenmakers Luik met haar 2e goal op een 3-0 voorsprong. Het publiek veert in de 75e minuut op als een schot van Wendy Mulder net het doel mist. Standard krijgt ook nog wat mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar is slordig in de afwerking. In de laatste minuut weet Nadia van Beerschoten met een laag schot van zo’n 20 meter de eer te redden, eindstand 1-3.

Opstelling:

Maxime Hoksbergen, Sabine Verheul (46e min: Michelle van der Laan), Hélène Heemskerk, Myrthe Moorrees (71e minuut: Pien Schlosser), Joniek Bonnes, Nadine Hanssen , Simone van de Weerd (65e min: Franca van der Kuilen), Sabine Becx, Nadia van Beerschoten, Anne Maguire, Wendy Mulder.