FC-Utrecht.org
Home » Teams » FC Utrecht O17 » Wedstrijdverslagen FC Utrecht B1 » 31 03 2015 FC Utrecht O17 Feyenoord O17

 

 

 

Na de zinderende bekerwedstrijd van vorige week dinsdag stonden FC Utrecht O17 en Feyenoord vanavond opnieuw tegenover elkaar, maar dan nu voor de competitie. En ook nu trokken de mannen van trainer Ruud Heus aan het langste eind. Waren er vorige week na een 1-1 eindstand strafschoppen voor nodig, nu werd het in de reguliere speeltijd 1-0 voor de Utrechters.

 

Gezien de enorme wind die bij vlagen het hoofdveld van Zoudenbalch teisterde was goed voetbal eigenlijk niet mogelijk. Toch ging FC Utrecht daar beter mee om dan Feyenoord. Ondanks die wind tegen had FC Utrecht in de eerste helft het betere van het veldspel. FC Utrecht was dan ook gevaarlijker dan de Rotterdammers, die zich in de eerste 45 minuten slechts één grote kans schiepen: doelman Thijmen Nijhuis kreeg een hard genomen vrije trap niet onder controle, maar tot opluchting van FC Utrecht werd de rebound naast geschoten. Aan de andere kant had Nijhuis’ collega international Justin Bijlow het geluk aan zijn kant toen FC Utrecht spits Jesse van Baal een voorzet op de lat schoot en even later Baran Karadag de korte hoek verkoos, daar waar wellicht de andere hoek tot succes had geleid. Na een half uur spelen kwam FC Utrecht op voorsprong via een aanval uit het boekje. Van achteruit verzorgde Zohair El Markhous de opbouw, waarna Mitchell van Rooijen zijn tegenstander voorbij snelde en een niet te missen kans bood aan spits Jesse van Baal. Die miste dan ook niet en tekende daarmee ook voor de 1-0 ruststand.

 

De tweede helft was rommelig. Feyenoord deed er alles aan om de gelijkmaker te produceren, maar eigenlijk werden ze niet echt gevaarlijk. De Utrechtse verdediging, die zich terecht tot op heden de minst gepasseerde verdediging mag noemen (5 doelpunten tegen in 8 wedstrijden), stond als een huis. Onder leiding van aanvoerder Junior van der Velden met naast zich de altijd rustige Nick Lim, en met op de vleugels de elke wedstrijd groeiende Brian van den Hooff en Zohair El Markhous, die de naar O19 getransfereerde Giovanni Troupée prima vervangt, geeft de Utrechtse defensie weinig kansen weg. Alhoewel FC Utrecht in de omschakeling nog een aantal goede mogelijkheden kreeg om de score uit te breiden, bleef het bij die ene goal. FC Utrecht heeft daarmee de koppositie weer overgenomen van Ajax. Trainer Ruud Heus was na afloop blij met de prestatie van zijn ploeg maar weet ook dat er nog een hele drukke speelkalender volgt: “In deze fase waarin er veel wedstrijden moeten worden gespeeld, wat allemaal topwedstrijden zijn, leer je wat het is om profvoetballer te zijn. Over pijntjes en vermoeidheid heen stappen, dat is dan ook belangrijk. Wat dat betreft heeft de ploeg het tot nog toe fantastisch gedaan. We gaan in de komende periode zien hoe iedereen zich daarin verder ontwikkelt. Maar eerst moet iedereen weer even genieten van dit resultaat”.

 

Scoreverloop:

“27  1-0  Jesse van Baal (assist Mitchell van Rooijen)

 

 Opstelling FC Utrecht O17: Thijmen Nijhuis, Zohair El Markhous, Nick Lim, Junior van der Velden, Brian van den Hooff, Baran Karadag (“62 Shayne Pattynama), Odysseus Velanas, Louk Dekkers, Mitchell van Rooijen, Jesse van Baal (“72 Nick Venema), Rogier Benschop (“70 Rashaen de Windt).

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.