FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 februari » FC Utrecht slaat toe op transfermarkt

 

 

 

FC Utrecht beleefde een meer dan hectische slotdag van de transferwindow. Uiteindelijk kwamen de krabbels van Matthieu Delpierre (Hoffenheim), Fernando Quesada (ex-Barca), Danny Koevermans (clubloos) en Christian Dorda (Heracles) op papier. Met spits Juan Agudelo vormen zij het verse bloed. Speelgerechtigd zijn ze niet allemaal, morgen tegen Ajax. Met dank aan een te laat verstuurde fax en slapende Canadezen.


Het is even na half elf als trainer Jan Wouters en zijn assistent Robbie Alflen stadion Galgenwaard binnenwandelen. De besloten ochtendtraining is uitgesteld. Zodat Hoffenheim-verdediger Mathieu Delpierre na zijn keuring meteen aan kan sluiten. 'Benieuwd welke nieuwkomers we boven nu weer een hand gaan schudden,' grapt Alflen over de vele nieuwkomers die in aantocht zijn.

Aanwinst 1 is een Franse routinier van 32 die gelet op zijn statuur wel eens de voetballend leider kan worden waar de zo broze defensie van Utrecht zo naar snakt. De centrumverdediger won met Stuttgart de Duitse titel in 2007 en speelde Champions League. Trainer Jan Wouters boorde zijn Duitse contacten aan om te vernemen wie Utrecht in huis zou halen, nadat achtereenvolgens Darryl Lachman (PEC), Ramon Leeuwin (Cambuur) en Andreas Wolf (Monaco) onhaalbaar waren gebleken. 'Tijd om hem te bekijken was er niet. Mijn contacten adviseerden positief.' Wouters beslist vandaag of Delpierre morgen tegen Ajax meteen zijn vuurdoop beleeft. 'Soms breekt nood wetten', stelt de trainer tegenover het AD.

Ondertussen bemerkt de Duitse Heracles-back Christian Dorda dat de fax om hem speelgerechtigd te krijgen pas om 12.03 uur naar Zeist kan. De KNVB is onverbiddelijk, deadline is deadline. Wouters moppert. 'Bureaucratie ten top.' Dorda (25) is ondanks de tegenvaller blij. Ook hij was slachtoffer van een trainerswissel (Bosz/De Jonge) en aast op eerherstel. 'Ik zie ernaar uit om onder Der Jan te werken, hij is een hele grote meneer bij ons.'


Voor de nieuwe pinchhitter Danny Koevermans zit het eveneens niet mee. Utrecht heeft een vrijgavebewijs nodig van zijn laatste club Toronto FC. Maar in Canada ligt iedereen op één oor. Geen bankplekje tegen Ajax dus. Ondertussen heeft Fernando Quesada (20) voor 3,5 jaar getekend. Telg van de beroemde Cantera La Masia, de kraamkamer van FC Barcelona. 'Nando', zoals zijn voetbalnaam luidt, was jarenlang aanvoerder van de Barça-jeugdteams, maar werd uiteindelijk te licht bevonden. Bij zijn stage was Wouters na vijf minuten overtuigd.

Wie de Utrechtse handelswijze - het halen van een bankzitter van Heracles, een routinier die op het tweede plan is beland bij Hoffenheim en een clubloze spits - op de slotdag van de transferdeadline betitelt als 'paniekvoetbal' vindt trainer Wouters op zijn weg. In het land heerst ten onrechte het idee dat Utrecht weer veel geld te spenderen heeft nu grote baas Van Seumeren leningen van 27 miljoen heeft kwijtgescholden. 'Paniekvoetbal? Integendeel juist. We zijn rustig gebleven, lukte het ene niet dan zijn we doorgeschakeld op de volgende. De middelen zijn beperkt, zonder blessures had dit niet gehoeven, nu was het broodnodig.'

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen