FC-Utrecht.org

 

 

De Grote FC Utrecht Quiz

Speelronde 10

 

 

 

1. Welke oudspeler veranderde de schrijfwijze van zijn naam, nadat een neef na stamboomonderzoek had ontdekt dat de familienaam een Schotse en geen Duitse oorsprong had?

 

2. Welke oudspeler werd in 2011 genomineerd voor Meest Maatschappelijk Betrokken speler van de Eredivisie?

 

3. Welke oudspeler werd als militair uitgezonden naar Kosovo?

 

4. Welke speler maakte samen met Rodney Sneijder de overstap naar Ajax?

 

5. Welke oudspeler is tegenwoordig eigenaar van een koffieketen?

 

 

Associatie: Wie zoeken we?

 


6.    Lee - Glasgow Rangers - Turkije

 

7.      Vuurwerk - Visvijver - Café

 

8.      Landskampioen - Injectie - Vermiste broer

 

9.    29 november - 1 december - 23 maart

 

10.  Verdediger - Belgrado - 9 december


 

De antwoorden worden volgende week gegeven, onder de vragen van speelronde 11.

 

 

 

Antwoorden Speelronde 9

 

 

 

 

1. Welke oudspeler werd ooit opgepakt wegens mishandeling van een vijftienjarige jongen bij een amateurwedstrijd?

John van Loen werd in 2007 opgepakt omdat hij na een wedstrijd van VVIJ A1, waarin zijn zoon speelde, tegen FC Breukelen een vijftien jarige jongen een klap zou hebben gegeven.

 

2. Welke oudspeler maakte een transfer, maar stopte na één wedstrijd voor zijn nieuwe club met betaald voetbal?

Ismo Vorstermans stond van 2010 tot en met 2013 onder contract bij FC Utrecht. In zijn laatste contractjaar werd hij verhuurd aan VVV-Venlo. Daarna tekende hij een contract bij FC Dordrecht, maar al na één wedstrijd maakt hij een einde aan zijn voetballoopbaan en gaat hij zich richten op een studie en een maatschappelijke carrière.

 

3. Welke oudspeler raakte bij FC Utrecht op een zijspoor en maakte daarna een overstap naar American Football?

Finn Seemann speelde van 1971 tot en met 1973 voor FC Utrecht. In zijn tweede contractjaar belandde hij op een zijspoor. Hij maakte vervolgens een overstap naar American Football en tekende een contract als kicker voor de Houston Oilers.

 

4. Welke oudspeler speelde als speler van Telstar en VVV drie interlands?

Leon Kantelberg. Hij speelde tussen 2004 en 2008 drie interlands voor de Nederlandse Antillen.

 

5. Welke oudspeler was ook Trekvogel en Kers?

Frank Demouge begon zijn carrière bij de Nijmeegse amateurclub VV Trekvogels. In 2012 verruilde hij FC Utrecht voor AFC Bournemouth, uitkomend in het Engelse Championship. Deze club heeft de bijnaam The Cherries (de Kersen).

 

 

Associatie: Wie zoeken we?

 


6.    AZ - Memorialwedstrijd - Buikspieren

Lucian Sânmărtean stond in de belangstelling van zowel AZ als FC Utrecht. Hij zou eerst bij AZ stage lopen, maar omdat Sânmărtean bij aankomst op Schiphol AZ-directeur Marcel Brands niet kon bereiken, regelde zijn zaakwaarnemer nog dezelfde avond een proefwedstrijd bij FC Utrecht. Sânmărtean maakte op 23 maart 2007 zijn debuut voor FC Utrecht in de memorialwedstrijd ter ere van de overleden David di Tommaso.

Eind oktober 2007 kreeg de Roemeen last van zijn buikspieren. Hij wilde echter per se meedoen in de beladen thuiswedstrijd tegen Ajax. Na 29 minuten werd hij gewisseld omdat het niet meer ging, en uit onderzoek in het ziekenhuis bleek dat de middenvelder enkele weken moest revalideren. Het verdere verloop van het seizoen heeft Sânmărtean gerevalideerd bij de KNVB in Zeist aan onder andere een blessure aan de schaamstreek.

 

7.    Edam - Volendam - Schiedam

Ab Plugboer is geboren in Edam. Hij speelde in de jeugd en in het eerste elftal van Volendam en heeft bij die club ook gewerkt als assistent-trainer. Hij verliet Volendam om voor SVV in Schiedam te gaan spelen. Met die club werd hij in zijn eerste jaar kampioen van de eerste divisie en verdiende daarmee een transfer naar FC Utrecht.

 

8.     Broodjeszaak - Voetbalschool - Wiel Coerver

De onlangs als techniektrainer bij FC Utrecht binnengehaalde oudspeler Chris Kronshorst dreef enige tijd een broodjeszaak in Delft. Sinds 2004 heeft hij een voetbalschool in Delft, waar hij traint volgens de Wiel Coerver-methode.

 

9.    KNVB Beker - Dynamo Kiev - Handelaar

Edwin Godee won in het seizoen 1984/1985 met FC Utrecht de KNVB beker. In de Europacup ll speelde hij beide wedstrijden tegen Dynamo Kiev mee. Tegenwoordig is Godee handelaar in tweedehands spullen.

 

10.  Keeper - Dijkhuizen - Oudste speler eredivisie

Rob van Dijk was in het seizoen 2011/2012 reservekeeper van FC Utrecht. Hij kwam dit seizoen achttien keer in actie en was dat seizoen met 43 jaar de oudste speler van de eredivisie. Tegenwoordig werkt van Dijk als keeperstrainer van Excelsior onder hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen, die eveneens een verleden heeft bij FC Utrecht.

 

 

 

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen