FC-Utrecht.org
Home » Nieuws » Jong FC Utrecht vindt aansluiting bij de subtop

 

 

 

Jong FC Utrecht heeft een belangrijke driepunter behaald in de uitwedstrijd bij FC Groningen, vorig jaar nog de grootste concurrent in de strijd om het kampioenschap van de poule. Door de overwinning heeft Jong FC Utrecht, waarin Ramon Leeuwin en de nieuwe aanwinst Kevin Conboy de hele wedstrijd meespeelden, de aansluiting gevonden bij de subtop en doet volop mee in de strijd om een plaats bij de nummers twee tot en met vijf, die recht geeft op plaatsing voor de nieuw te vormen tweede divisie.

 

JongFCGroningen-JongFCUtrecht2015-20161.jpg

 

 

In de eerste helft is Jong FC Utrecht heer en meester in Groningen. Na drie goede kansen, een bal op de kruising van Sofyan Amrabat, een goede kans voor Sylla Sow en opnieuw een afstandsschot van Amrabat, is het in de 27e minuut raak. Nassir el Aissati krult de bal vanaf dik 20 meter om het Groningse muurtje om in het doel. Vijf minuten later is het echter weer gelijk. Bij de allereerste kans van Jong FC Groningen is het raak als Gijs Jasper een voorzet van Kasper Oldenburger binnen kopt. Nog voor de rust komt Jong FC Utrecht echter weer op voorsprong. Doelman Stefan van der Lei moet een schot van Nassir el Aissati loslaten en youngster Giovanni Troupée (17) is er als de kippen bij om de bal binnen te tikken. En zo gaat Jong FC Utrecht rusten met een verdiende 1-2 voorsprong.

 

JongFCGroningen-JongFcUtrecht2015-20162.jpg

 

 

Het eerste kwartier na rust is Jong FC Utrecht wederom beter dan de Groningers en dat leidt tot meerdere goede kansen. In de 59e minuut scoort Kristoffer Peterson de 1-3 na goed voorbereidend werk van Sylla Sow en lijkt de wedstrijd beslist. Tien minuten later scoort Jong FC Groningen echter 2-3 uit een strafschop en daarna wordt het billen knijpen voor Jong FC Utrecht. Jong FC Groningen slaagt er echter niet in om de gelijkmaker te forceren, zodat Jong FC Utrecht drie punten mag bijschrijven en weer volop meedoet in de strijd om plaatsing voor de tweede divisie.

 

JongFCGroningen-JongFCUtrecht2015-20164.jpg

 

 

Jong FC Groningen – Jong FC Utrecht 2-3 (1-2)
27. Nassir El Aissati 0-1
32. Gijs Jasper 1-1
39. Giovanni Troupée 1-2
59. Kristoffer Peterson 1-3
69. Gijs Jasper (strafschop) 2-3

 

Toeschouwers: 200.

Scheidsrechter: Christian Mulder.

 

Opstelling Jong FC Groningen:
Stefan van der Lei; Desevio Payne (62. Joel Amakodo), Kasper Larsen (62. Jim de Leeuw), Keziah Veendorp, Roland Baas; Juninho Bacuna, Robbert de Vos, Henk Bos (81. Pier Veldman); Kasper Oldenburger, Gijs Jasper, Oussama Idrissi.

 

Opstelling Jong FC Utrecht:
Filip Bednarek; Giovanni Troupée, Ramon Leeuwin, Darren Rosheuvel, Kevin Conboy; Nassir El Aissati, Sofyan Amrabat, Mark Diemers; Patrick Joosten (71. Hamza Boukhari), Sylla Sow (60. Rodney Antwi), Kristoffer Peterson.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.