FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 november » Eervolle nederlaag voor Jong FC Utrecht

 

 

 

Jong FC Utrecht leed vrijdag een eervolle nederlaag. In Duitsland gingen de Utrechtse beloften in een vriendschappelijke wedstrijd met 3-1 onderuit tegen het eerste elftal van Fortuna Düsseldorf, de nummer twee van de 2. Bündesliga.  

 


Verliezen, maar toch met een behoorlijk voldaan gevoel van het veld stappen. Kan dat? Tot op zekere hoogte wel, ja. Jong FC Utrecht bewijst het in Düsseldorf, waar het onder de rook van de imponerende Esprit Arena met 3-1 verliest van het eerste elftal van de nummer twee van de 2. Bündesliga: Fortuna Düsseldorf. Waar trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht de A-junioren Nick Hak, Karim Loukili en Bryan Zwart speeltijd geeft - het trio komt normaliter uit voor FC Utrecht O19 - daar heeft zijn collega Oliver Reck de beschikking over A-internationals, zoals Ben Halloran. Geregeld speelt hij in de nationale ploeg van Australië samen met FC Utrecht-aanvaller Tommy Oar. 

 


Maar nu dus niet. Nu staat hij tegenover gretige Nederlandse talenten, die maar wat graag willen laten zien dat ze het de gelouterde Duitse profs moeilijk kunnen maken. En dat lukt de Utrechters maar al te goed. Halverwege is het 1-1; de Duitsers komen via een strafschop op 1-0, maar moeten na een kwart wedstrijd de gelijkmaker toestaan. Na een puike combinatie tussen Cedric Badjeck en Remco van Wingerden rondt Hamza Boukhari in twee instanties af: 1-1. Het is dat even later de paal in de weg staat, anders nemen de Utrechters zelfs een voorsprong mee de kleedkamer in. Dat lukt weliswaar niet, maar desalniettemin zijn de weinige toeschouwers - het duel is slechts te bezoeken voor intimi, omdat het achter gesloten deuren wordt gespeeld - vol lof over Jong FC Utrecht, dat met een flinke portie Utrechtse branie en vooral goed combinatievoetbal erg goed voor de dag komt.

 Na de pauze, als Reck onder anderen de Nederlandse spits Charlison Benschop binnen de lijnen brengt en daarmee zijn ploeg nog eens een extra kwaliteitsimpuls geeft, komt de ploeg uit Düsseldorf op voorsprong. Andreas Lambertz krult de bal bekwaam in de kruising van het doel, dat op dat moment door Menno Heus wordt verdedigd (2-1). Heus neemt na een uur spelen de plaats in van Robbin Ruiter, die na enige tijd absent te zijn geweest vanwege een liesblessure zijn rentree maakt in de Utrechtse beloftenploeg. Een dot van een kans op de gelijkmaker is er voor Boukhari, maar die schiet de bal vanuit kansrijke positie recht op keeper Lars Unnerstall. Twee minuten voor tijd verdubbelen de titelkanshebbers uit de 2. Bündesliga de marge via Timm Golley, die met een geplaatst schot voor de eindstand van het oefenduel zorgt: 3-1. 

 

 

 

Fortuna Düsseldorf - FC Utrecht 3-1 (1-1)
9. Michael Liendl (strafschop) 1-0
23. Hamza Boukhari 1-1
71. Andreas Lambertz 2-1
88. Timm Golley 3-1

 

Opstelling Fortuna Düsseldorf:
Lars Unnerstall, Christopher Avevor (46. Charlison Benschop), Dustin Bomheuer, Erwin Hoffer, Michael Liendl (46. Bruno Gabriel Soares), Adam Bodzek (46. Julian Schauerte), Andreas Lambertz, Mathis Bolly, Ben Halloran, Tugrul Erat, Timm Golley. 

Opstelling Jong FC Utrecht:
Robbin Ruiter; Laurens van der Voort (72. Yemaro Hoogdorp), Myenty Abena (80. Bryan Zwart), Jeff Hardeveld, Jordy van der Winden; Sofyan Amrabat, Darren Rosheuvel, Erwin de Groot (46. Nassir El Aissati); Hamza Boukhari, Cedric Badjeck (80. Nick Hak), Remco van Wingerden (60. Karim Loukili).

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen