FC Utrecht O19 startte de tweede helft van het seizoen 2014/2015 met een thuiswedstrijd tegen Vitesse A1. Aan de wedstrijd in de eerste seizoenshelft (najaar) hadden de spelers van trainer Arjan van der Laan een wat bittere nasmaak overgehouden. Alle reden dus om vandaag goed voor de dag te komen en de vieze smaak weg te spoelen met een klinkende overwinning. Vitesse O19 is een fris voetballende ploeg, met een goede spelopvatting gericht op aanvallend voetballen. Het creëren van kansen ging de Arnhemmers vandaag niet zo goed af, waardoor de thuisploeg na 90 minuten + blessuretijd terecht een 3-0 overwinning kon noteren.

Al na 10 minuten spelen viel de 1-0 uit een wel heel fraaie aanval, die begon bij Jelle de Lange. Hij speelde Nick Hak aan, die de bal beheerst in de diepte mee gaf aan Issa Kallon. En als Issa eenmaal de vaart er in heeft, dan gebeurd er ook wat. Hij vond het net achter doelman Jeroen Houwen via de korte hoek. In de fase hiervoor waren er al een aantal kleine kansjes te noteren en één hele grote, voor Karim Loukili. Hij faalde jammer genoeg 1 op 1 voor de doelman van de Arnhemmers. De hele eerste helft was er een dominerende thuisploeg te zien die echter niet in staat was de score snel uit te bouwen en dat speelde Vitesse in de kaart. Zij wilden voor de thee nog aanhaken en zette aan voor een eindspurt richting het rustsignaal. Maar de grootste kans was toch voor de thuisploeg. Het was weer Issa Kallon die in een riante scoringspositie kwam. Zijn schot echter miste doel. En betere optie was wellicht een balletje breed, waar er twee medespelers van hem vrij stonden, maar Kallon zag hen over het hoofd.

In de rust nam trainer van der Laan de gelegenheid te baat om enkele accenten te zetten. Hij stuurde zijn spelers weer terug naar buiten met de opdracht te score verder uit te bouwen, kansen te creëren én te benutten. Na de rust was het Vitesse dat verder op zoek ging naar de gelijkmaker, maar daarbij waren zij niet echt gevaarlijk. Van Utrechtse kant liet Nick Hak van zich spreken, met een echt heel grote kans. De balaanname en het verwerken er van ging jammer genoeg zo hortend en stotend dat doelman Houwen er een makkelijke prooi aan had. Maar Menno Bark, in stelling gebracht door Bart Ramselaar, maakte even later aan de Arnhemse illusies een einde door snoeihard de 2-0 binnen te schieten. We schreven de 70e minuut.

Er volgde een fase waarin beide partijen gingen wisselen en meestal doet dat een wedstrijdbeeld geen goed. Maar daar was vandaag geen sprake van. De thuisploeg wist nog een keer te scoren. Aan de basis én aan het einde van de actie stond Jerreau Farel Cairo. Als deze balvaardige middenvelder speeltijd krijgt laat hij meteen zien dat hij over een goed overzicht beschikt. Met de bal aan de voet stoomde hij op en zocht de combinatie met Karim Loukili. Loukili bezorgde de bal weer terug en de geheel vrij staande Cairo liet de 3-0 aantekenen. Een doelpunt uit het boekje, zogezegd.

Trainer Arjan van der Laan na afloop: “Ik ben tevreden over de wijze waarop wij tegen deze goed voetbal spelende tegenstander de punten in Utrecht hebben weten te houden. En geen tegengoal geïncasseerd, ook dat is prima. Als ik dan toch een kritische opmerking moet maken, dan is het dat het best wel lang heeft geduurd voordat wij afstand hebben weten te nemen. Als dat lang uitblijft creëer je een situatie waaruit je tegenstander geloof en hoop op een goede afloop put. Maar, toch een goede start en ik ga er van uit dat we deze lijn volgende week in en tegen Groningen voortzetten”.

FC Utrecht O19 – Vitesse O19 3-0

10.          1-0         Issa Kallon

70.          2-0         Menno Bark

87           3-0         Jerreau Farel Cairo