FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2014 maart » Grijpt Wouters in bij Utrecht?

 

 

 

FC Utrecht telt met ingehouden spanning de dagen af tot de belangrijke uitbeurt tegen NEC, zondag. Winst op bezoek bij de Nijmegenaren betekent dat FC Utrecht een gat slaat. Verliest de ploeg van Jan Wouters dan komt niet alleen NEC, óók de degradatiestreep angstvallig dichtbij.


De hamvraag voor de beladen uitwedstrijd in De Goffert is in hoeverre Wouters ingrijpt in zijn basiself. De Utrechtse trainer was ronduit teleurgesteld over de wijze waarop Utrecht het duel met PSV begon en pas ging voetballen nadat Jürgen Locadia doelman Robbin Ruiter had verschalkt. De oefenmeester vroeg zich na afloop ook hardop af of een aantal spelers de spanning wel aankon.

Ook oordeelde Wouters dat meer dan één Utrechter in het Philips Stadion door de ondergrens was gezakt. Wie wilde hij niet zeggen, maar Gevero Markiet, Yassin Ayoub, Christian Dorda en Adam Sarota maakten geen grootse indruk.

Gelet op de donderdagtraining, die overigens niet altijd een blauwdruk is voor het strijdplan in het weekeinde, kunnen genoemde vier spelers tegen NEC wel eens de pineut zijn. De trainingsvorm van Wouters gisteren wees vermoedelijk op de hereniging van het spitsenduo Steve de Ridder/Juan Agudelo. De Colombiaanse Amerikaan, huurling van Stoke City, was de afgelopen weken ineens bankzitter en zag zijn rol voorin overgenomen door Jens Toornstra. Als de Utrechtse aanvoerder vanwege de rentree van Agudelo een linie terugzakt, verkast Sarota naar de bank. Routinier Cedric van der Gun, die bij zijn rentree na een maandenlange absentie voor een prima invalbeurt tekende tegen PSV, moet de komende weken in de strijd tegen lijfsbehoud een belangrijke pion zijn, zoveel is duidelijk.

Wie nog meer? Gisteren trainde Ayoub buiten de basis, terwijl Johan Martensson wel van de partij was. De kans dat Mark van der Maarel, terug na een schorsing, de wisselvallige Markiet aflost als rechtsback, is eveneens aanwezig. En op links? Dorda trainde weliswaar apart vanwege lichte enkelklachten, maar Dave Bulthuis maakte weer een fitte indruk. Of hij zondag kan spelen wordt vandaag beslist. Hij stond anderhalve maand aan de kant met een kniekwetsuur. Voetballend is de Duitser misschien beter, maar qua pit en passie is het andersom.

En dat is juist wat FC Utrecht in de strijd onderin nodig heeft. Beleving, de wil om tot het uiterste te gaan. Want los van de invulling van de uiteindelijke basis - Wouters heeft nog twee dagen om knopen door te hakken - ging het deze week op Zoudenbalch in gesprekken tussen spelers en de technische staf vooral over de wijze waarop Utrecht in Nijmegen voor de dag moet komen, in een ongetwijfeld vijandige ambiance. Daar, zo luidde de conclusie, moeten de spelers zich als kerels tegen wapenen.

 

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen