FC Utrecht-trainer Jan Wouters is ondanks een ruime zege op ADO Den Haag niet tevreden. Hij vindt zijn elftal te wisselvallig.

Wouters zag dat zijn elftal voor rust veel problemen kende met de opponent uit Den Haag. Desondanks zocht de thuisploeg met een 2-0 voorsprong de kleedkamers op. De Utrecht-coach reageerde tegenover de camera’s van FOX Sports realistisch. 'De eerste helft vond ik ons qua positiespel niet goed in vorm. Doordat het mee zit, scoor je twee keer en ga je toch met 2-0 de rust in. De tweede helft vond ik het een stuk beter. We maakten direct een derde doelpunt en toen was de wedstrijd gespeeld.'

De onvoorspelbaarheid van zijn elftal stoorde Wouters zichtbaar. 'Wij zijn nog te wisselvallig, net als veel teams in deze competitie. Dat moet eruit. We moeten de komende wedstrijden proberen een goede serie neer te zetten, zodat we boven in de ranglijst terechtkomen.'

ADO-coach Maurice Steijn zag lijdzaam toe hoe zijn elftal geflatteerd onderuit ging. 'Ik ben behoorlijk gefrustreerd. We waren in de eerste veertig minuten heer en meester. Dan moet je jezelf belonen met een doelpunt, maar dat hebben we verzuimd. Dan staat het binnen vijf minuten ineens 2-0 en lijkt de wedstrijd beslist. Daar ben ik natuurlijk boos over. Het was een heel teleurstellende dag.'