FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2013 november » Utrechtvrouwen mogen bij faillissement het seizoen niet afmaken als amateurs

 

 

 

De Stichting Vrouwenvoetbal Utrecht zal met een overtuigend verhaal moeten komen bij de rechtbank. De KNVB is niet van plan om mee te werken aan een doorstart van FC Utrechtvrouwen op amateurbasis, als de stichting failliet gaat.

De BeNeLeague bestaat tot nog toe uit vijftien teams. FC Utrechtvrouwen kan binnen een paar weken uit de competitie gehaald worden als er niet snel voldoende inkomsten worden gevonden. De Stichting VrouwenVoetbal Utrecht gaat maandag naar de rechtbank om haar faillissement in te dienen.

Voorzitster Gwen Dudok van Heel gaf donderdag aan dat het een optie is om te kijken of het team op amateurbasis een doorstart kan maken. FC Utrechtvrouwen wil het huidige seizoen heel graag uitspelen. Dat is, als de stichting failliet gaat, onmogelijk op amateurbasis, zo blijkt nu. De KNVB werkt niet mee aan een dergelijk plan.

"Ik schrik hier niet zo van", zegt trainer Jürgen Schefczyk. "We moeten een stevig fundament leggen voor een goede doorstart. Als dat gebeurt, is het daarna aan de curator en dan aan de KNVB. Met een goede basis kunnen we zomaar behouden blijven."

Er moet dus alles aan gedaan worden om het team als profclub te behouden voor de competitie. Daar is in beginsel geld voor nodig, want een aantal crediteuren heeft vorige week geëist voor 1 november een vergoeding te willen ontvangen. FC Utrechtvrouwen heeft net geen voldoende inkomsten om het huidige seizoen af te maken, laat staan om schuldeisers te betalen.

Hulp is daarom nodig. De speelsters trainen nu elke doordeweekse dag en combineren dat met het volgen van een opleiding of met een baantje. Ze hopen te kunnen blijven doen wat ze het liefst doen: voetballen op hoog niveau, in één van de grootste steden van Nederland. Om dat te bereiken hebben ze onder meer hun eigen pagina op Facebook aangemaakt: https://www.facebook.com/HELPdevrouwen

 


Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen