FC-Utrecht.org
Home » Nieuwsarchief » 2015 februari » FC Utrecht sluit hectische week af met nederlaag tegen PEC

 

 

 

PEC Zwolle heeft uit tegen FC Utrecht een zege geboekt, waardoor Utrecht de nasmaak van een vervelende week niet kon wegspoelen: 0-2.
 
utrpec20152.jpg
 

Voor Utrecht was de thuiswedstrijd tegen PEC de afsluiting van een hectische week. Middenvelder Anouar Kali en aanvaller Kristoffer Peterson kregen het donderdag namelijk op de training met elkaar aan de stok, waarbij de Zweed een gebroken kaak opliep. Utrecht besloot Kali na dit incident niet te schorsen en dus stond de 23-jarige middenvelder, die door zijn eigen fans werd uitgefloten, gewoon in de basis.

Veel hielp dat de Domstedelingen niet, want PEC kwam vlak voor rust op een 1-0 voorsprong. Thomas Lam scoorde, nadat een afgeslagen hoekschop opnieuw werd ingebracht door Bart van Hintum. De bezoekers kregen kansen op meer, maar Utrecht-keeper Robbin Ruiter hield zijn ploeg met knappe reflexen op de been toen Sheraldo Becker en Ryan Thomas doorbraken.

 

utrpec2015.jpg

 

Daar kon Utrecht bijzonder weinig tegenover stellen. De ploeg van trainer Robby Alflen had weliswaar veel balbezit, alleen dat leverde nauwelijks doelgevaar op. Alleen Christian Kum was na een standaardsituatie in de buurt van een treffer, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald door Ben Rienstra.

De ellende bij Utrecht was compleet toen Timo Letschert in de slotfase op knullige wijze de bal verspeelde en Stef Nijland profiteerde door de 2-0 te maken. Daardoor verloor Utrecht zes van zijn laatste zeven thuisduels in de competitie. Bovendien zagen de Domstedelingen een serie van veertien Eredivisie-wedstrijden op rij waarin gescoord werd doorbroken worden.

PEC verbrak juist een positief clubrecord. De Zwollenaren wonnen voor de elfde keer in een Eredivisie-seizoen, wat nooit eerder lukte. PEC staat vierde op de ranglijst, terwijl Utrecht zeven plaatsen lager staat.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.